Meny Stäng

Upphandlingsklubben – vad är det?

Vi på SIPU har fångat utbildningsledarna Tobias Tegnér och Magnus Nilsson för att ställa ett par frågor om vår gemensamma kompetenssatsning Upphandlingsklubben.

Hej Magnus och Tobias! Till er som ledare för ”Upphandlingsklubben” kanske det passar att ställa en klassisk sportintervju-fråga, hur känns det?

Tobias: Haha, absolut. Både jag och Magnus tycker att det känns otroligt roligt att få vara en del av Upphandlingsklubben eftersom vi båda brinner för upphandlingsfrågor och affärsverksamhet inom det offentliga.

Kan ni beskriva vad Upphandlingsklubben är?

Magnus: Vi brukar benämna det som ett kompetensforum. Helt enkelt en gemenskap där vi som arbetar med offentlig upphandling ska kunna samlas för få ny kunskap och vår målsättning är att kunna ge deltagarna i klubben såväl inspiration som kompetensutveckling och samtidigt möjliggöra erfarenhetsutbyte. Vi kommer att anordna flera halvdagsutbildningar om aktuella och intressanta ämnen inom klubben och dessa kommer åtföljas av uppföljande aktiviteter. Med ett årsmedlemskap i klubben kommer du som deltagare att få chansen att, utöver dessa, få ta del av ytterligare material och aktiviteter, bland annat genom vår vlogg.

Hur fungerar det för den som vill delta i Upphandlingsklubben?

Magnus: Tanken är att Upphandlingsklubben ska vara tillgänglig både för den som vill vara med över tid och för de som vill delta i enskilda aktiviteter som Upphandlingsklubben anordnar. Vi tror att det finns ett stort värde att finna en naturlig plats att förkovra sig och hålla sig uppdaterad i ett mer långsiktigt perspektiv, men samtidigt vill vi möjliggöra att du som deltagare ska kunna delta endast kring de frågor som du är extra intresserad av. Du gör helt enkelt det som passar dig bäst!

Finns det frågor och områden som Upphandlingsklubben kommer att fästa särskilt fokus vid?

Tobias: Vi kommer att behandla ett brett spektra ämnesområden och dyka ned i massor av olika frågeställningar. Det är ju även många gånger så det ser ut för oss som jobbar med offentlig upphandling. Vi behöver ha koll på en mängd olika saker i vårt arbete och det vill vi ska avspeglas i Upphandlingsklubben. Vid premiärtillfället för våra halvdagsutbildningar har vi valt att ta upp anbudsutvärdering och ramavtalshantering, två områden som är både intressanta och aktuella. Men som sagt, du som deltagare kan förvänta dig en god variation och så länge du intresserar dig för upphandlingsfrågor har du kommit rätt.

För den intresserade finns mer information och praktiska detaljer på vår webbplats, men kan ni avslutningsvis säga något om varför en ska gå med i Upphandlingsklubben?

Tobias: För mig är det egentligen ganska enkelt, är du – eller vill du kanske bli – en upphandlingsnörd precis som Magnus och jag så kommer Upphandlingsklubben att vara det naturliga forumet och något du inte vill missa.

Magnus: Jag håller med Tobias, vi ser verkligen fram emot denna spännande resa med Upphandlingsklubben och hoppas att du vill följa med!

Anmäl dig eller läs mer om upphandlingsklubben.
Hör av dig till oss på SIPU om du har frågor kundtjanst@sipu.se