Meny Stäng

Effektivt ledarskap på distans

Varaktighet: Halv dag

Du som leder dina medarbetare på distans måste vara trygg i ditt sätt att skapa engagemang, ansvar och motivation. Under detta webbinarium får du smarta tips och verktyg för ett effektivt ledarskap på distans.

Nollställ

1 995 kr exkl. moms

Effektivt ledarskap på distans – säkerställ engagemang, ansvar och motivation bland dina medarbetare

Att leda medarbetare på distans kommer ofta upp i samtal med ledare som en av de stora utmaningarna. Det du bör komma ihåg är att det som fungerar i ditt ledarskap i vanliga fall även fungerar när du leder dina medarbetare på distans. Du behöver därmed inte uppfinna hjulet igen – du måste endast göra det med ännu mer tydlighet.

En bra ledare är närvarande och också tillgänglig för sina medarbetare. När du inte träffar dina kollegor dagligen behöver du vara följsam och kunna använda nya sätt för att kommunicera, organisera arbetet och även bygga en teamkänsla. Det blir dessutom ännu viktigare att skapa en struktur utifrån varje individ. Några medarbetare behöver du höra av dig till varje dag, medan andra inte har det behovet. Samtidigt behöver en del individer stöd med praktiska frågor, få en chans att bolla idéer och problem, när någon annan behöver socialt stöd. Därför behöver du byta ut småpratet på väg till kaffeautomaten till något annat, som bygger tillit och känsla av närvaro.

Under detta webbinarium får du smarta tips och konkreta verktyg för ett effektivt ledarskap på distans. På så vis kan du leda dina medarbetare på distans och vara trygg i ditt sätt att skapa engagemang, ansvar och motivation.

Webbinarium

Denna utbildning sker som ett webbinarium. Läs om SIPUs pedagogiska format här.
Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tid: kl 09.30 – 12.00

Tre skäl till att medverka

 • Använda nya sätt att kommunicera
 • Smarta tips och konkreta verktyg för ett effektivt ledarskap på distans.
 • Hur du skapar engagemang, ansvar och motivation.

Målgrupp: Chefer och ledare

Fler webbinarier och webbutbildningar hittar du här.

Fler utbildningar inom ledarskap och kommunikation finner du här

Program

 • Hur bygger du tillit och samverkan på distans?
 • Hur skapar du delaktighet och ansvar?
 • Kommunicera rätt och tydligt på distans
 • 9 verktyg för ett bättre ledarskap på distans
Gabriella Bauer är UGL-handledare (Utveckling Grupp Ledare), föreläsare, coach och utbildare inom ledarskap och grupputveckling. Hon är certifierad för instrumenten SDI, Förtroendefullt samarbete och Intressebaserad problemlösning, och är i grunden utbildad lärare och har även arbetat som skolledare samt enhetschef inom vården.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsedaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på info@sipu.se