Meny Stäng

Effektivt ledarskap på distans (webbinarium)

Du som leder dina medarbetare på distans måste vara trygg i ditt sätt att skapa engagemang, ansvar och motivation. Under detta webbinarium får du smarta tips och verktyg för ett effektivt ledarskap på distans.

Nollställ

1 995 kr exkl. moms

Effektivt ledarskap på distans – säkerställ engagemang, ansvar och motivation bland dina medarbetare

Att leda medarbetare på distans kommer ofta upp i samtal med ledare som en av de stora utmaningarna. Det du bör komma ihåg är att det som fungerar i ditt ledarskap i vanliga fall även fungerar när du leder dina medarbetare på distans. Du behöver därmed inte uppfinna hjulet igen – du måste endast göra det med ännu mer tydlighet.

En bra ledare är närvarande och också tillgänglig för sina medarbetare. När du inte träffar dina kollegor dagligen behöver du vara följsam och kunna använda nya sätt för att kommunicera, organisera arbetet och även bygga en teamkänsla. Det blir dessutom ännu viktigare att skapa en struktur utifrån varje individ. Några medarbetare behöver du höra av dig till varje dag, medan andra inte har det behovet. Samtidigt behöver en del individer stöd med praktiska frågor, få en chans att bolla idéer och problem, när någon annan behöver socialt stöd. Därför behöver du byta ut småpratet på väg till kaffeautomaten till något annat, som bygger tillit och känsla av närvaro.

Under detta webbinarium får du smarta tips och konkreta verktyg för ett effektivt ledarskap på distans. På så vis kan du leda dina medarbetare på distans och vara trygg i ditt sätt att skapa engagemang, ansvar och motivation.

Webbinarium – tillgängligt och hållbart

Denna utbildning sker som ett webbinarium. Läs om SIPUs pedagogiska format här.
Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tid: kl 09.30 – 12.00

Målgrupp: Chefer och ledare

Fler webbinarier och webbutbildningar hittar du här.

Fler utbildningar inom ledarskap och kommunikation finner du här

Program

  • Hur bygger du tillit och samverkan på distans?
  • Hur skapar du delaktighet och ansvar?
  • Kommunicera rätt och tydligt på distans
  • 9 verktyg för ett bättre ledarskap på distans
Gabriella Bauer är UGL-handledare (Utveckling Grupp Ledare), föreläsare, coach och utbildare inom ledarskap och grupputveckling. Hon är certifierad för instrumenten SDI, Förtroendefullt samarbete och Intressebaserad problemlösning, och är i grunden utbildad lärare och har även arbetat som skolledare samt enhetschef inom vården.