Meny Stäng
EU-flaggor i förgrunden och EU-kommistionen i bakgrunden

7 500 kr exkl. moms

2022-11-29 På webben

Platser kvar

Nollställ

Ekonomi i LIFE-projekt

Under denna utbildning får du lära dig ekonomi i LIFE-projekt. Du får en bra överblick över programmets olika faser och struktur, med tyngdpunkt på de programspecifika regler som regleras i Grant Agreement för LIFE-projekt.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Tre skäl att gå utbildningen om LIFE: 

 • Lär dig mer om den ekonomiska redovisningen i LIFE-­projekt 
 • Få kunskap om Funding and Tenders Portal där ansökning, rapportering och budgetrevision görs.
 • Lär dig mer om hur projektkostnaderna beräknas, redovisas och dokumenteras samt hur en korrekt budgetrevision går till i LIFE-projekt.

LIFE-projekt – för dig som arbetar med klimat och miljöprojekt

Det ökade fokuset på klimat och miljöfrågor kan ses i EUs satsningar för programperioden 2021-2017 där programmets budget ökats med 60%, från 3,4 miljarder € till 5,4 miljarder €. Man har även lagt programmet att förvaltas av CINEA (The European Climate, Environment and Infrastructure Executive Agency). Dessa ändringar, tillsammans med att man lagt in programmet i Funding and Tenders portal kommer att innebära fler LIFE-projekt, både i Sverige och i övriga Europa.

Var redo för första omgången utlysningar

Den första omgången av utlysningar inom detta program har nu öppnat och flera av dessa kommer att stänga i januari 2022 – det kan därför vara strategiskt klokt att redan nu sätta sig in i de specifika reglerna för detta program.

Förkunskapskrav

Grundläggande kunskaper om ekonomiadministration i EU­-projekt, motsvarande innehållet i utbildningen Ekonomi i EU-projekt. Utbildningen är en fördjupning som utgår från de kunskaper som inhämtats i utbildningen Ekonomi i EU-projekt. 

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Denna utbildning sker i digitalt klassrum med möjlighet till full interaktion med utbildningsledare och deltagare via chat och mikrofon samt övningar och gruppdiskussioner i separata grupprum.

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Läs mer om SIPUs pedagogiska format här.

Tid: kl 09:00-16:00

Fler utbildningar inom EU området!

Utbildningen Ekonomi i EU-projekt erbjuder de breda grundkunskaperna om hur den ekonomiska administrationen bör hanteras inom EU projekt.

Fler av SIPUs utbildningar inom EU-kompetens finns här.

Följ oss även gärna på LinkedIn.

Målgrupp

Ekonomer, controllers, ekonomiassistenter, redovisningsansvariga och annan ekonomipersonal som vill lära sig mer om Ekonomi i LIFE-projekt. Även projektledare och andra intresserade är välkomna. 

Önskar du boka flera utbildningar eller är ni flera som önskar delta?

Kontakta vår utbildningsrådgivare: Birgitta Andreasen
birgitta.andreasen@sipu.se
072-724 44 22

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Ekonomi i LIFE-projekt”

E-postadressen publiceras inte.

 • Introduktion till LIFE programmet
 • Roller i LIFE-projekt
 • Funding and Tenders Portal – rapportering och budgetrevision
 • Grant Agreement – Lär dig hitta all den information du behöver i projektets viktigaste dokument
 • Dokumentation – den nödvändiga dokumentationen som måste finnas för olika kostnader
 • Budgetrevision – så gör du om du måste göra en ändring i projektet
Louise WeinrederLouise Weinreder är EU-coach med mångårig erfarenhet av att arbeta i EU-finansierade utvecklingsprojekt, både i ansökningsfasen, vid genomförande och slutrapportering. Hon har arbetat inom flertalet program, såsom Interreg, FP7, Horizon2020, ESF, ERUF, LIFE, CEF, Kreativa Europa, Erasmus+ och i olika Joint Undertaking program som FCH JU och BBI JU. Med en gedigen bakgrund som controller, redovisningsansvarig och ekonomichef kan hon på ett enkelt sätt koppla de specifika krav och regler som kännetecknar EU-programmen, till den dagliga redovisningen i en svensk organisation, samt belysa de delar som särskiljer sig. Louise arbetar aktivt med ansökning och genomförande av EU-finansierade projekt och är därmed ständigt uppdaterad med eventuella förändringar som kan ske under en programomgång.  
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på kundtjanst@sipu.se