Meny Stäng

Exploateringsredovisning (webbinarium)

Under detta webbinarium går vi igenom de mest grundläggande frågeställningarna som avser exploateringsredovisning – och hur du hanterar dessa.

Nollställ

1 995 kr exkl. moms

Hur genomföra en korrekt exploateringsredovisning?

Ekonomin vid en exploatering väcker många frågor och som ekonom, ingenjör, eller projektledare ska du hantera och förklara projektens ekonomi genom budget och uppföljning. Att redovisa kommunal exploatering är en komplex process och har väckt debatt de senaste åren. Under detta webbinarium går vi igenom de mest grundläggande frågeställningarna som avser exploateringsredovisning. Både ekonomer och icke ekonomer kan följa med i utbildningen.

Webbinarium – tillgängligt och hållbart

Denna utbildning sker som ett webbinarium. Läs om SIPUs pedagogiska format här.
Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tid: kl. 09.00 – 11.30

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med ekonomi vid exploatering, t.ex. i rollen som ekonom, controller eller redovisningsansvarig. Även du som icke ekonom kan följa med och ha nytta av utbildningen.

Fler webbinarier och webbutbildningar från SIPU hittar du här.

Exploateringsredovisning

  • Aktuella lagar och rekommendationer
  • Anläggningstillgångar, omsättningstillgångar och skuld vid exploateringsredovisning
  • Resultatredovisning av exploateringsverksamhet
  • Särskilda redovisningsfrågor: gatukostnadsersättning, överlåtelser, m.fl.

Mattias Haraldsson är biträdande lektor vid Ekonomihögskolan i Lund. Hans forskningsområden är huvudsakligen redovisning och styrning i kommunala organisationer. Särskilda frågor som Mattias arbetar med är särredovisning, investeringsredovisning samt exploateringsredovisning. Han har tidigare arbetat med kommunal revision som konsult.