Meny Stäng

6 900 kr exkl. moms

Nollställ

Personlig assistans

Under denna utbildning får du fördjupande kunskaper i lagstiftningen och den senaste rättspraxisen som rör personlig assistans. Du får även lära dig mer om de ekonomiska frågorna kring ersättning, retroaktiv ersättning, förutsättningarna för dubbelassistans och assistans under dygnsvilan.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Tre skäl att delta i utbildningen:

 • Ta del av den senaste rättspraxisen
 • Lär dig mer om förutsättningar för att få personlig assistans
 • Diskutera dina frågor med utbildningsledaren och andra deltagare

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar som handläggare eller chef inom kommunen eller som privat anordnare av personlig assistans.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Denna grundutbildning i LSS sker i digitalt klassrum. Du får chansen att lyssna till föreläsningar, ställa dina frågor direkt till utbildningsledaren och även dela erfarenheter med de andra deltagarna.

Läs om SIPUs pedagogiska format för distansundervisning här.

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tid: 09.00 – 15.00

Fler utbildningar inom socialtjänsten här.

Följ oss gärna även på LinkedIn.

Lär dig mer om de rättsliga ramarna kring personlig assistans

Området personlig assistans kan vara komplicerat. Under denna utbildning får du fördjupande kunskaper i lagstiftningen och den senaste rättspraxisen inom området.

Du får även lära dig mer om de ekonomiska frågorna kring ersättning, retroaktiv ersättning, förutsättningarna för dubbelassistans och assistans under dygnsvilan. 

Under utbildningen fördjupar vi oss i frågor som vilket ansvar kommunen har och hur förhållandet ser ut till andra insatser enligt LSS och SoL. Du får även lära dig mer om personlig assistans i relation till föräldraansvar, makeansvar och samboansvar. 

Som ett resultat av utbildningen får du fördjupad förståelse kring lagstiftningen och kan känna dig tryggare i dina beslut.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Personlig assistans”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Program
 • Förutsättningar för att få personlig assistans
 • Senaste praxis kring aktiv tillsyn och kommunikation
 • Personlig assistans och förhållandet till andra insatser enligt LSS och SoL
 • Kommunens yttersta ansvar – vilka begränsningar finns?
 • Vilken betydelse har barnperspektivet?
 • Rätten till personlig assistans efter 65-årsdagen
 • Anhöriga som personliga assistenter
 • Merkostnader med anledning av ordinarie assistents sjukdom
 • Skillnaderna mellan insats enligt 9 2 LSS och assistansersättning enligt SFB
 • Tillfällig utökning
 • Retroaktiv ersättning
 • Köp av personlig assistans och kostnader för personliga assistenter – vari består skillnaden?
 • Vilka kostnader får belasta personlig assistans?
 • Förutsättningar för dubbelassistans
 • Assistans under dygnsvilan
 • Föräldraansvar, makeansvar, samboansvar
 • Assistans under sjukhusvistelse, i skola, barnomsorg och daglig verksamhet
 • Interimistiska beslut
 • Familjegemenskap
Finn KronsporreFinn Kronsporre är jurist och specialiserad inom socialrätt. Han har mångårig erfarenhet som processförare och rådgivare kring insatser för funktionshindrade, framför allt enligt LSS och personlig assistans. Finn är en mycket uppskattad föreläsare och utbildare för såväl kommuner som för privata aktörer.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på kundtjanst@sipu.se

FCG SIPU International AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation.

Utbildningsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med vuxnas lärande och kompetensutveckling. De arbetar för en seriös utbildningsbransch och ställer därför höga krav på sina medlemsföretag. Du som köper utbildning ska känna trygghet när du anlitar en av deras medlemmar.

Distansutbildning

Digitalt klassrum

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare.

Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

SIPU genomför vissa utbildningar både i digitalt klassrum och i fysiskt klassrum beroende på vilket datum du väljer som deltagare. Oavsett om du väljer digitalt eller fysiskt klassrum så är innehållet detsamma i utbildningen. Något som skiljer sig åt mellan det fysiska och digitala klassrummet är att dagarna för det digitala klassrummet är lite kortare och med fler kortare pauser, mot det fysiska klassrummet där pauserna är något längre.

Blended Learning

SIPUs utbildningar med Blended Learning (blandade lärmiljöer) är skapade för att du ska hinna befästa och tillämpa dina nya kunskaper, reflektera och återkoppla till utbildningsledare och andra deltagare efter en tid. Utbildningarna består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja, där du förutom datumbestämda digitala och/eller fysiska klassrumstillfällen kan finna textmaterial, filmklipp, och kunskapstester bl.a. – allt för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga kompetensutveckling av din utbildning. ​

Webbinarium

SIPUs webbinarium är kortare utbildningar på max en halv dag. Du som deltagare är uppkopplad till ett digitalt klassrum där du kan ställa frågor till utbildningsledaren via chat eller mikrofon. Korta bensträckare, reflektionsövningar och interaktionsmöjligheter gör att du får ut värdefulla uppdateringar inom aktuella områden på kort tid! Webbutbildning På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet – snabbt, smidigt och enkelt. Filmer varvas med texter och frågor så att du löpande kan testa dina kunskaper. Utbildningarna tar ca 1-2 timmar att genomföra och du får ett diplom efter godkänt sluttest. Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i tre månader.

Fysiskt klassrum

På våra utbildningar med tillfällen i fysiskt klassrum genomförs den utbildningsdelen på plats i en lokal i Stockholm. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner för bästa möjliga inlärning. Fika och lunch ingår i utbildningsavgiften, resa och boende ordnas och bekostas av deltagaren själv.

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder klassrumsundervisning, upplägg med Blended learning och webbutbildningar, i vår eller i er lärplattform. Det finns många fördelar med utbildning på hemmaplan – bl.a. att fokus kan läggas just er verksamhet och utmaningar, samt prisfördelar om många anställda behöver ta del av en viss utbildning. Dessutom bestämmer ni längd, plats och tidpunkt själva.