Partnering for Safety – lösningsfokuserad metod för nära samarbete med barn och nätverk
Partnering for Safety är en internationell och beprövad metod för risk- och skyddsbedömning, som har gemensamma rötter med Signs of Safety. Metoden involverar barn, familj och nätverk i hela processen, från förhandsbedömning via utredning till behandlingsinsats. På så vis stärker du skyddet för barn och unga som far illa genom att skapa förutsättning för samarbete för samtliga involverade kring barnen och deras familjer. Metoden innehåller verktyg från flera framstående arbetssätt såsom Lösningsfokuserad terapi, Motiverande intervju, Signs of Safety och även Salutogen metodik. Arbetssättet tar stor hänsyn till traumaaspekter, såväl i förståelsen kring barnens historia som vad de interventioner och säkerhetsplaneringar socialtjänsten medverkar i kan innebära. Arbetsmodellen används också med fördel i kombination med BBIC.
Genom att delta på utbildningen lär du dig grunderna i hur du praktiskt tillämpar metoden i fortlöpande risk- och skyddsbedömningar tillsammans med familjen. Utbildningen varvar föreläsningar med praktiska exempel och även gruppdiskussioner om svåra situationer. Du har också möjlighet att ställa frågor eller skicka in svåra fall från din egen vardag som du vill att utbildningsledaren tar upp.
Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats
Denna utbildning sker i digitalt klassrum. Läs om SIPUs pedagogiska format distansundervisning här.
Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.
Tid:
Dag 1 kl. 09.00 – 15.00
Dag 2 kl. 09.00 – 15.00
5 skäl att delta på utbildningen om risk- och skyddsbedömning:
- Lär dig grunderna i Partnering for Safety
- Förstå hur du gör strukturerade risk- och skyddsinventeringar i form av så kallad mappning
- Få uppdaterad kunskap om lösningsfokuserade arbetssätt och även träna på samtalsteknik
- Finn ny energi i hur du kan förbättra feedback-kulturen och därmed skapa en lärande arbetsplats i praktiken
- Få insikter om hur du kan använda Partnering for Safety i förändringsprocesser
Målgrupp: Socialsekreterare, förste socialsekreterare, familjebehandlare och metodstödjare. Även chefer inom IFO och socialförvaltningen samt leverantörer till socialtjänsten och socionomkonsulter.
Fler utbildningar inom socialtjänsten hittar du här.
Följ oss gärna på LinkedIn.