Meny Stäng
Bild från ovan på en hand som skriver på laptop och håller en kopp kaffe i den andra handen

1 950 kr exkl. moms

Nollställ

Kommunallagen – introduktion

(5 kundrecensioner)

Lär dig hur kommunallagen påverkar dig som tjänsteman eller som förtroendevald i Sveriges kommuner och regioner. Denna webbutbildning ger dig en grundlig och pedagogisk genomgång av kommunallagen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Tre anledningar att gå webbutbildningen om kommunallagen:

 • Lär dig om vem som har ansvar för vad i den politiska organisationen
 • Du får kunskap om vad det innebär med delegerad beslutanderätt i nämndens namn
 • Du får även lära dig om olika samarbetsformer: kommunalförbund, gemensamma nämnder och bolag

Fler utbildningar in förvaltning och juridik hittar du här.

Målgrupp

Tjänstemän och politiker i offentlig förvaltning samt andra som vill lära sig grunderna om lagstiftningen och regelverken som styr kommuner och regioner.

Lär dig reglerna och principerna som styr kommunerna och regionerna

Kommunallagen (2017:725) innehåller många regler och principer som styr alla som arbetar som tjänstemän eller är förtroendevalda i Sveriges kommuner och regioner. På den här webbutbildningen om kommunallagen får du en grundlig och pedagogisk genomgång till hur en kommun och en region styrs och de regelverk som gäller.

Är ni fler som vill lära er om kommunallagen?

Vi erbjuder även rabatter vid beställning av flera utbildningar samt gruppbokningar och du har dessutom möjlighet att boka en skräddarsydd workshop med kollegorna för er verksamhet.

Kontakta kundtjanst@sipu.se så hittar vi ett passande upplägg!

Webbutbildning på dina villkor – snabbt, smidigt och enkelt

SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet. Webbutbildningen i Kommunallagen består av tio lektioner, tester, reflektionsövningar och även ett sluttest. Webbutbildningen tar ca 2 timmar att genomföra och som ett resultat av godkänt sluttest får du ett diplom. När du bokar dig får du en länk inom 48 timmar (vardagar). Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i 3 månader.

Titta gärna på vår inspelning från vår lärplattform.

Läs om SIPUs pedagogiska format för distansundervisning här.

 Följ oss gärna på LinkedIn.

5 recensioner av Kommunallagen – introduktion

 1. Tobias

 2. Kjell

 3. Lucinda

 4. Anna

 5. Anders

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helena Meier har som jurist lång erfarenhet från en stor del av juridiken inom det kommunala området, med kommunallagen som specialitet. Hon är särskilt förordnad ledamot i kammarrätten i Stockholm i mål om laglighetsprövning och har även skrivit en introduktion för nya i kommunal verksamhet.
Kapitel 1
 • Introduktion till Kommunallagen
 • Förtroendevalda
 • Uppdraget
 • Principerna
 • Fullmäktiges roll i den politiska organisationen
 • Mer om den politiska organisationen
 • Reflektionsövning
 • Kunskapstes
Kapitel 2
 • Delegerad beslutsrätt
 • Tjänstemannaorganisationen
 • Att sammanträda
 • Reflektionsövning
 • Kunskapstest
Kapitel 3
 • Jäv
 • Kontroll och överklagande
 • Reflektionsövning
 • Samarbetsformer
 • Tips för att fördjupa dina kunskaper
 • Reflektionsövning
 • Kunskapstest
När du känner dig redo kan du göra sluttestet. När du har klarat testet och fyllt i utvärderingen låser du upp ditt utbildningsintyg och kan spara ner det på din dator/mobil/platta.
 
FCG SIPU International AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation.

Utbildningsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med vuxnas lärande och kompetensutveckling. De arbetar för en seriös utbildningsbransch och ställer därför höga krav på sina medlemsföretag. Du som köper utbildning ska känna trygghet när du anlitar en av deras medlemmar.

Distansutbildning

Digitalt klassrum

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare.

Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

SIPU genomför vissa utbildningar både i digitalt klassrum och i fysiskt klassrum beroende på vilket datum du väljer som deltagare. Oavsett om du väljer digitalt eller fysiskt klassrum så är innehållet detsamma i utbildningen. Något som skiljer sig åt mellan det fysiska och digitala klassrummet är att dagarna för det digitala klassrummet är lite kortare och med fler kortare pauser, mot det fysiska klassrummet där pauserna är något längre.

Blended Learning

SIPUs utbildningar med Blended Learning (blandade lärmiljöer) är skapade för att du ska hinna befästa och tillämpa dina nya kunskaper, reflektera och återkoppla till utbildningsledare och andra deltagare efter en tid. Utbildningarna består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja, där du förutom datumbestämda digitala och/eller fysiska klassrumstillfällen kan finna textmaterial, filmklipp, och kunskapstester bl.a. – allt för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga kompetensutveckling av din utbildning. ​

Webbinarium

SIPUs webbinarium är kortare utbildningar på max en halv dag. Du som deltagare är uppkopplad till ett digitalt klassrum där du kan ställa frågor till utbildningsledaren via chat eller mikrofon. Korta bensträckare, reflektionsövningar och interaktionsmöjligheter gör att du får ut värdefulla uppdateringar inom aktuella områden på kort tid! Webbutbildning På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet – snabbt, smidigt och enkelt. Filmer varvas med texter och frågor så att du löpande kan testa dina kunskaper. Utbildningarna tar ca 1-2 timmar att genomföra och du får ett diplom efter godkänt sluttest. Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i tre månader.

Fysiskt klassrum

På våra utbildningar med tillfällen i fysiskt klassrum genomförs den utbildningsdelen på plats i en lokal i Stockholm. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner för bästa möjliga inlärning. Fika och lunch ingår i utbildningsavgiften, resa och boende ordnas och bekostas av deltagaren själv.

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder klassrumsundervisning, upplägg med Blended learning och webbutbildningar, i vår eller i er lärplattform. Det finns många fördelar med utbildning på hemmaplan – bl.a. att fokus kan läggas just er verksamhet och utmaningar, samt prisfördelar om många anställda behöver ta del av en viss utbildning. Dessutom bestämmer ni längd, plats och tidpunkt själva.