Meny Stäng

Lagen om offentlig upphandling – introduktion

(15 kundrecensioner)
Varaktighet: Halv dag

Under denna webbutbildning får du lära dig grunderna i LOU och du får en grundläggande förståelse för hur offentliga upphandlingar går till. Genom vår webbutbildning tar du del av utbildningen när det passar ditt schema bäst.

Nollställ

1 950 kr exkl. moms

Lär dig grunderna i lagen om offentlig upphandling (LOU)

Kommer du i ditt arbete i kontakt med offentlig upphandling eller är du ny som upphandlare? Webbutbildningen är till för dig som behöver en grundlig översikt och kännedom om lagen om offentlig upphandling (LOU). Under denna webbutbildning inom offentlig upphandling får du lära dig grunderna i LOU och även frågor som hur du hanterar sekretess och säkerställer likabehandling av anbudsgivarna.

För dig som söker en mer omfattande grundutbildning inom offentlig upphandling har vi vår grundutbildning som ges flera gånger per år i blandat lärformat, antingen i digitalt klassrum eller fysiskt klassrum beroende på vad som passar dig bäst. Här kan du läsa mer om vår grundutbildning.

3 anledningar att gå utbildningen

 • Du får en grundläggande kunskap i lagen om offentlig upphandling (LOU)

 • Du lär dig grunderna för korrekt hantering av sekretess och likabehandling av anbudsgivarna

 • Du kan ta del av webbutbildningen när det passar ditt schema bäst

Målgrupp

Tjänstemän och politiker i offentlig förvaltning samt andra som vill lära sig grunderna om lagstiftningen och regelverken för offentlig upphandling.

Program

 • Varför måste vi upphandla och vilken lag ska vi använda?
 • Offentlighet och sekretess
 • Tröskelvärden, direktupphandlingsgränsen och upphandlingens värde
 • Kunskapstest
 • Upphandlingensförfarandet under tröskelvärdet
 • Upphandlingsförfarandet över tröskelvärdet
 • Krav och bevis
 • Kunskapstest
 • Annonsering, frågor och svar, förtydliganden
 • Prövning och utvärdering
 • Tilldelningskriterier och rättsmedel
 • Kunskapstest

När du känner dig redo kan du göra sluttestet. När du har klarat testet och fyllt i utvärderingen låser du upp ditt utbildningsintyg och kan spara ner det på din dator/mobil/platta.

Webbutbildning på dina villkor – snabbt, smidigt och enkelt

SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet. Under webbutbildningen får du ta del av inspelade föreläsningar blandat med texter och frågor så att du kan testa dina kunskaper. Webbutbildningen i LOU tar ca 2 timmar att genomföra och du får ett diplom efter godkänt sluttest. När du bokar dig får du en länk inom 48 timmar (vardagar). Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i 3 månader.

Titta gärna på vår inspelning från vår lärplattform.

Läs om SIPUs pedagogiska format webbutbildningar här.

Fler utbildningar om offentlig upphandling hittar du här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

15 recensioner av Lagen om offentlig upphandling – introduktion

 1. Birgitta

 2. Elin

 3. Davorin

 4. Catharina

 5. Diana

 6. Johanna

 7. Elin

 8. Andreas

 9. Alex

 10. Camilla

 11. Karl

 12. Caroline

 13. Fredrik

 14. Almina

  Det här var en helt fel kurs för mig. Det som jag sökte efter var lagen om Offentligt och sekretess.

 15. Bessie

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Linnéa Brinkälv är avtalscontroller och arbetar främst med avtalsuppföljning, avtalstolkning och förhandling i Uppsala kommun. Hon har nära dialog med leverantörer och arbetar förebyggande. Linnéa arbetade tidigare som ansvarig livsmedelsupphandlare och har lång erfarenhet av livsmedelsindustrin, avtalsskrivning samt avtalsuppföljning.
FCG SIPU International AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation.

Utbildningsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med vuxnas lärande och kompetensutveckling. De arbetar för en seriös utbildningsbransch och ställer därför höga krav på sina medlemsföretag. Du som köper utbildning ska känna trygghet när du anlitar en av deras medlemmar.

Distansutbildning

Digitalt klassrum

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare.

Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

SIPU genomför vissa utbildningar både i digitalt klassrum och i fysiskt klassrum beroende på vilket datum du väljer som deltagare. Oavsett om du väljer digitalt eller fysiskt klassrum så är innehållet detsamma i utbildningen. Något som skiljer sig åt mellan det fysiska och digitala klassrummet är att dagarna för det digitala klassrummet är lite kortare och med fler kortare pauser, mot det fysiska klassrummet där pauserna är något längre.

Blended Learning

SIPUs utbildningar med Blended Learning (blandade lärmiljöer) är skapade för att du ska hinna befästa och tillämpa dina nya kunskaper, reflektera och återkoppla till utbildningsledare och andra deltagare efter en tid. Utbildningarna består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja, där du förutom datumbestämda digitala och/eller fysiska klassrumstillfällen kan finna textmaterial, filmklipp, och kunskapstester bl.a. – allt för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga kompetensutveckling av din utbildning. ​

Webbinarium

SIPUs webbinarium är kortare utbildningar på max en halv dag. Du som deltagare är uppkopplad till ett digitalt klassrum där du kan ställa frågor till utbildningsledaren via chat eller mikrofon. Korta bensträckare, reflektionsövningar och interaktionsmöjligheter gör att du får ut värdefulla uppdateringar inom aktuella områden på kort tid! Webbutbildning På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet – snabbt, smidigt och enkelt. Filmer varvas med texter och frågor så att du löpande kan testa dina kunskaper. Utbildningarna tar ca 1-2 timmar att genomföra och du får ett diplom efter godkänt sluttest. Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i tre månader.

Fysiskt klassrum

På våra utbildningar med tillfällen i fysiskt klassrum genomförs den utbildningsdelen på plats i en lokal i Stockholm. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner för bästa möjliga inlärning. Fika och lunch ingår i utbildningsavgiften, resa och boende ordnas och bekostas av deltagaren själv.

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder klassrumsundervisning, upplägg med Blended learning och webbutbildningar, i vår eller i er lärplattform. Det finns många fördelar med utbildning på hemmaplan – bl.a. att fokus kan läggas just er verksamhet och utmaningar, samt prisfördelar om många anställda behöver ta del av en viss utbildning. Dessutom bestämmer ni längd, plats och tidpunkt själva.