Meny Stäng

8 500 kr exkl. moms

23 nov, digitalt klassrum

Platser kvar

Nollställ

Avtalsförvaltning i praktiken

(6 kundrecensioner)

På denna utbildning lär du dig hur du arbetar strategiskt och målinriktat med avtalsförvaltning. På så sätt kan du skapa förutsättningar för bra leveranser under hela avtalstiden och lyckade upphandlingar när det är dags på nytt.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Tre anledningar att gå utbildningen om avtalsförvaltning:

 • Lär dig hur avtalsförvaltningen får störst effekt
 • Förstå hur du bättre kan konkretisera roller, arbetsfördelning och ansvar
 • Dra nytta av samverkan mellan avtalsförvaltning och upphandling – för goda affärer

Strategisk och målinriktad avtalsförvaltning – för säkra affärer

Genom att arbeta strategiskt med avtalsförvaltning ser du till att kvaliteten på utförda varor eller tjänster håller avtalad nivå. Du säkerställer även att skattemedel används på bästa möjliga sätt. Dessutom bidrar det till att lättare uppnå verksamhetsmålen. Genom att följa upp ingångna avtal säkerställer du även en affärsmässig relation mellan upphandlare och leverantör.

De flesta är överens om vikten av att följa upp och ha god kontroll över ingångna avtal. Trots det åsidosätter många ofta det i praktiken, vilket ökar risken för bristande leveranser och lagbrott i form av otillåtna direktupphandlingar. 

Avtalsförvaltning i praktiken

Utbildningen syftar till att ge dig verktygen och kunskapen om flera olika aspekter av avtalsförvaltning. Du får lära dig mer om hur du förbereder avtalsförvaltningen under upphandlingen, hur ni bäst organiserar arbetet och även om lämpliga sanktioner vid försening. Dessutom får du lära dig hur du kan dra nytta av avtalsförvaltningen inför nya upphandlingar. 

Utbildning för dig som är:

upphandlare, upphandlingschef, inköpare, inköpscontroller, inköpschef, kategoriansvarig, avtalsförvaltare, avtalscontroller eller på något annat sätt arbetar med avtalsförvaltning.

Tid: 

kl. 09.00 – 15.00

Skapa förutsättningar för bra leveranser under hela avtalstiden

Under denna utbildning får du kunskapen och verktygen du behöver för att kunna arbeta strategiskt och målinriktat med avtalsförvaltning. Målsättningen är att du ska lära dig använda avtalsförvaltningen till att kunna skapa förutsättningar för bra leveranser under hela avtalstiden och även bättre framtida upphandlingar.

 

Sagt av tidigare deltagare:

”Riktigt bra, nu har jag större förståelse för hur avtalsförvaltningen ska gå till.”

Önskar du boka flera utbildningar eller är ni flera som önskar delta?

Kontakta vår utbildningsrådgivare: Jessica Korneliusson
[email protected]
073-526 84 57

6 recensioner av Avtalsförvaltning i praktiken

 1. Christina

  Väldigt duktig inkluderande och inkännande föreläsare

 2. Gunilla

  Det var mycket matnyttigt. Jag hade önskat några fler handfasta/konkreta tips på uppföljningsaktiviteter och gärna inspel om hur man loggar bevakar och följer upp sin uppföljning på ett smidigt sätt så man också kan visa aggregerat vad för uppföljning man gör.

 3. Charlotte

  Jättebra med en pigg glad och tydlig utbildningsledare. Lättare att hålla uppe koncentrationen – särskilt när det är webbutbildning.

 4. Janna

  Har lärt mig att hålla en lagom ambitionsnivå för avtalsförvaltningen dvs att strukturerar upp de avtal vi har och bestämma hur de ska förvaltas. Vi är precis i början av vår resa för att skapa struktur och just detta gav mycket input och inspiration.

 5. Ellinor

  Jag har fått metoder och idéer för att förbättra vår avtalsförvaltning

 6. Thomas

  Nu vet jag fördelarna med avtalsuppföljning och hur det kan gynna verksamheten.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Ur utbildningens innehåll:

 • Vad är avtalsförvaltning?
 • Syftet med avtalsförvaltning
 • Organisation – vem ska ansvara för vad?
 • När är det lämpligt att avtalsförvaltningen är centraliserad respektive decentraliserad? När är det bäst med en kombination?
 • Avtalsuppföljning – hur och vad?
 • Olika ambitionsnivåer: »hygiennivå«, avancerad, partnerskap
 • Arbetsnivåer: operativ, kommersiell och strategisk avtalsförvaltning
 • Lämpliga sanktioner vid bristande leveranser
 • Så förbereds avtalsförvaltningen redan under upphandlingen
 • Avtalsförvaltningens roll inför nästa upphandling
 • Hur kan du se till att avtalsförvaltningen kommer till sin rätt? Förändringsledning, beteendeförändring och systemstöd
Johan Söderberg är upphandlingskonsult med stor erfarenhet av omställningsprojekt och förändringsledning inom inköps- och upphandlingsområdet. Johan har arbetat både operativt och strategiskt med offentlig upphandling och inköp, men har även en bakgrund från privat upphandlingsarbete. Med en affärsjuridisk magisterexamen i grunden har han en gedigen förståelse för såväl upphandlingsrätt som avtalsrätt.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare.

Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]