Meny Stäng

Certifierad upphandlare

Bli certifierad upphandlare och stärk ditt CV. Få ett kvitto på din kompetens och känn dig säkrare och tryggare i din roll som upphandlare. Efter att du gått SIPUs certifieringsprogram skriver du en digital tentamen under 3 h på datum vi kommer överens om.

Nollställ

4 000 kr exkl. moms

Bli certifierad upphandlare

I vårt utbildningsprogram inom offentlig upphandling finns möjligheten att bli certifierad upphandlare. Som certifierad upphandlare får du ett diplom på din kompetens och kan känna dig tryggare och säkrare i din yrkesroll, samt få din professionella kunskap dokumenterad för nuvarande och kommande arbetsgivare.

Certifieringens innehåll:

För att bli certifierad upphandlare hos SIPU behöver du gå tre utbildningar och sedan skriva skriva och få godkänt på tentamen:

​När du gått utbildningarna har du alltså möjlighet att skriva tentamen. Du får sprida ut utbildningarna under en längre tid, dock högst under tre år.

För att klara certifieringstentamen behöver du ha god kunskap gällande utbildningsinnehållet från grund- samt fördjupningsutbildningen. Vi rekommenderar därför att du repeterar dina kunskaper genom att noga gå igenom innehållet i utbildningsmaterialet och dina egna anteckningar från utbildningarna. Under tentamen för att bli har du tillgång till LOU men vi rekommenderar även att du noga läser på lagstiftningen och snabbt lär dig att hitta i lagen innan tentamenstillfället.

När du anmält dig kommer du tillsammans med SIPU överens om ett datum som passar dig för att skriva tentamen. Tentamen sker digitalt och får ta max tre timmar. Vid godkänd tentamen får du sedan ett diplom som visar att du är certifierad upphandlare.

Fler utbildningar om offentlig upphandling hittar du här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

 

Kontakta oss om du har frågor om certifiering

De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

  • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsedaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
  • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
  • Förlägg utbildningen till egna lokaler eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
  • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
  • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på info@sipu.se