Meny Stäng
Färgsorterade papper

9 500 kr exkl. moms

8-9 maj 2023, Centralt i Stockholm

Endast ett fåtal platser kvar

2-3 okt 2023, Centralt i Stockholm

Platser kvar

13-14 nov 2023, digitalt klassrum

Platser kvar

Nollställ

Diarieföring – fördjupning

(5 kundrecensioner)

På den här utbildningen får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och bli säkrare i din registratorsroll.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Tre anledningar att gå utbildningen:

 • Bli ännu säkrare i din roll som registrator
 • Lär dig planera din dokumenthantering och göra din egen klassificeringsstruktur
 • Du får kunskapen för att kunna delta i projekt för att utveckla diarieföringen och dokumenthanteringen

Fördjupa dina kunskaper inom diarieföring

Under utbildningen får du fördjupa dina kunskaper inom diarieföring och bli ännu säkrare i din registratorsroll. Som registrator får du ofta medverka i projekt för nästa generations ärendehanteringssystem och i olika dokumenthanteringsprojekt. 

I många organisationer sker både en centralisering och en decentralisering av diarieföringen och som registrator kan du behöva leda och styra handläggarnas arbete med diarieföring varför fördjupade kunskaper är till fördel. 

Under denna fördjupning i diarieföring får du verktygen och kunskapen för att kunna utveckla diarieföringen och dokumenthanteringen i din organisation.

Utbildningen är en fördjupning av ”Diarieföring – grund” och är till för dig som öka dina kunskaper ytterligare och även för dig som vill ta nästa steg för att bli diplomerad registrator genom SIPU.

Målgrupp 

Registratorer, dokumentcontrollers, informationscontrollers och andra som ska arbeta med diarieföring.

Tid:
kl.09.00-15.00

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Diplomerad registrator – få ett kvitto på din kompetens

”Diarieföring – fördjupning” är en av utbildningarna som du behöver för att bli diplomerad registrator och fortsättning på utbildningen ”Diarieföring – grund”.  När du har genomfört dessa två utbildningar samt Offentlighet och sekretess för registratorer” har du möjlighet att skriva tentamen.

SIPU erbjuder utbildningarna flera gånger per termin. Läs mer här.

Fler utbildningar inom registratur och ärendehantering hittar du här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

5 recensioner av Diarieföring – fördjupning

 1. Linnéa

  Har lärt mig mycket mer på djupet, väldigt bra utbildare med mången kunskaper. Också viktigt att träffa alla andra deltagare och utbyta erfarenheter med. Toppenutbildning verkligen!

 2. Elsa

  Utbildningsledaren är fantastiskt och det märks att han har lång och gedigen erfarenhet inom branschen. Han förklarar allt på ett väldigt bra sätt. Och varje gång han förklarar något så klarnar något mer i huvudet.

 3. Kim

  Rent allmänt har detta kurstillfälle öppnat upp min bild ännu mer om hur omfattande rollen som registrator är och kan bli. Utöver detta så upplever jag att jag känner mig ännu säkrare i min roll som registrator.

 4. Christel

  Fick en stärkt känsla av att vi är på väg åt rätt håll i vår organisation i och med att vi styr mot att handläggarna ska registrera mer själva

 5. Yvonne

  Har lärt mig vikten av noggrannhet. Kunskap som gör det möjligt att vara delaktig i planering.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Ur utbildningens innehåll:

Dag 1
 • Hur du väljer digitalt diariesystem
 • Vad ska diarieföras?
 • Gör din egen klassificeringsstruktur
Dag 2
 • Styr din diarieföring
 • Planera din informationshanteringsplan
 • Registratorns framtida roll

Cecilia

Cecilia Törnborg Myhre är diplomerad registrator med erfarenhet av arbete i offentlig sektor. Hon arbetar som huvudregistrator i en kommun i Östergötlands län. Cecilia leder utbildningen diarieföring för erfarna registratorer och diarieföring – fördjupning.     Sophia Ulfstedt är diplomerad registrator med erfarenhet att arbeta både inom kommunal och statliga sektorn. Har arbetat som registrator och nämndsekreterare, men är i grunden utbildad ekonom. Hon arbetar idag på statlig myndighet som registrator samt systemansvarig. Sophia koordinerar flertalet av SIPU:s utbildningar under området registratur och ärendehantering.

Blended learning – för bästa effekt av din satsning på kompetensutveckling

Denna fördjupningsutbildning inom diarieföring består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja. Först får du som deltagare ta del av förberedande material i form av korta inspelade föreläsningar i vår lärportal, som du kan ta del av när det passar ditt schema bäst. Utbildningen fortsätter med datumbestämda klassrumstillfällen under två dagar. Beroende på vilket tillfälle du väljer kommer klassrumstillfällena antingen att vara i digitala klassrum eller fysiska klassrum. Under utbildningen får du fördjupande kunskaper, praktiskt information och ta del av aktuella nyheter. Du får ställa dina frågor till utbildningsledaren och även möjlighet att dela erfarenheter med andra deltagare som arbetar med diarieföring. Tid för klassrumstillfällena: 9.00-15.00 Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]