Meny Stäng
Färgsorterade papper

8 900 kr exkl. moms

Nollställ

Diarieföring – fördjupning

(4 kundrecensioner)

På den här utbildningen får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och bli säkrare i din registratorsroll.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Tre anledningar att gå utbildningen:

 • Bli ännu säkrare i din roll som registrator
 • Lär dig planera din dokumenthantering och göra din egen klassificeringsstruktur
 • Du får kunskapen för att kunna delta i projekt för att utveckla diarieföringen och dokumenthanteringen

Fördjupa dina kunskaper inom diarieföring

Under utbildningen får du fördjupa dina kunskaper inom diarieföring och bli ännu säkrare i din registratorsroll. Som registrator får du ofta medverka i projekt för nästa generations ärendehanteringssystem och i olika dokumenthanteringsprojekt. 

I många organisationer sker både en centralisering och en decentralisering av diarieföringen och som registrator kan du behöva leda och styra handläggarnas arbete med diarieföring varför fördjupade kunskaper är till fördel. 

Under denna fördjupning i diarieföring får du verktygen och kunskapen för att kunna utveckla diarieföringen och dokumenthanteringen i din organisation.

Utbildningen är en fördjupning av ”Diarieföring – grund” och är till för dig som öka dina kunskaper ytterligare och även för dig som vill ta nästa steg för att bli diplomerad registrator genom SIPU.

Målgrupp 

Registratorer och andra som ska arbeta med diarieföring.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

”Diarieföring – fördjupning” sker i digitalt klassrum. Under utbildningen får du fördjupande kunskaper, praktiskt information och ta del av aktuella nyheter. Du får ställa dina frågor till utbildningsledaren och även möjlighet att dela erfarenheter med andra deltagare som arbetar med diarieföring.

Läs om SIPUs pedagogiska format för distansundervisning här.
Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tid: 9.00-15.00

Diplomerad registrator – få ett kvitto på din kompetens

”Diarieföring – fördjupning” är en av utbildningarna som du behöver för att bli diplomerad registrator och fortsättning på utbildningen ”Diarieföring – grund”.  När du har genomfört dessa två utbildningar samt Offentlighet och sekretess för registratorer” har du möjlighet att skriva tentamen.

SIPU erbjuder utbildningarna flera gånger per termin. Läs mer här.

Fler utbildningar inom registratur och ärendehantering hittar du här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

4 recensioner av Diarieföring – fördjupning

 1. Yvonne

  Har lärt mig vikten av noggrannhet. Kunskap som gör det möjligt att vara delaktig i planering.

 2. Christel

  Fick en stärkt känsla av att vi är på väg åt rätt håll i vår organisation i och med att vi styr mot att handläggarna ska registrera mer själva

 3. Kim

  Rent allmänt har detta kurstillfälle öppnat upp min bild ännu mer om hur omfattande rollen som registrator är och kan bli. Utöver detta så upplever jag att jag känner mig ännu säkrare i min roll som registrator.

 4. Elsa

  Utbildningsledaren är fantastiskt och det märks att han har lång och gedigen erfarenhet inom branschen. Han förklarar allt på ett väldigt bra sätt. Och varje gång han förklarar något så klarnar något mer i huvudet.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ur utbildningens innehåll:

 • Diarieföringens utveckling
 • Hur du väljer digitalt diariesystem
 • Att göra bättre urval för din diarieföring
 • Gör din egen klassificeringsstruktur
 • Diarieinstruktionens innehåll och uppbyggnad
 • Planera din dokumenthantering
 • Registratorns framtida roll

Jan_Appelquist Jan Appelquist är arkivarie med mångårig erfarenhet som konsult och utbildare. Han har ansvarat för SIPU:s kurser om arkivering och diarieföring sedan 1986, och leder diarieförings- och arkiveringskurserna på grund-, fördjupnings- och diplomeringsnivå samt diarieförings och arkiveringskurser för chefer. Jan är också ansvarig för och leder olika utbildningar om dokumenthantering. Han genomför ofta uppdragsutbildningar på olika statliga och kommunala myndigheter samt är författare till boken Dokumenthantering i informationsförvaltningen – en handbok.

De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på kundtjanst@sipu.se

FCG SIPU International AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation.

Utbildningsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med vuxnas lärande och kompetensutveckling. De arbetar för en seriös utbildningsbransch och ställer därför höga krav på sina medlemsföretag. Du som köper utbildning ska känna trygghet när du anlitar en av deras medlemmar.

Distansutbildning

Digitalt klassrum

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare.

Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

SIPU genomför vissa utbildningar både i digitalt klassrum och i fysiskt klassrum beroende på vilket datum du väljer som deltagare. Oavsett om du väljer digitalt eller fysiskt klassrum så är innehållet detsamma i utbildningen. Något som skiljer sig åt mellan det fysiska och digitala klassrummet är att dagarna för det digitala klassrummet är lite kortare och med fler kortare pauser, mot det fysiska klassrummet där pauserna är något längre.

Blended Learning

SIPUs utbildningar med Blended Learning (blandade lärmiljöer) är skapade för att du ska hinna befästa och tillämpa dina nya kunskaper, reflektera och återkoppla till utbildningsledare och andra deltagare efter en tid. Utbildningarna består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja, där du förutom datumbestämda digitala och/eller fysiska klassrumstillfällen kan finna textmaterial, filmklipp, och kunskapstester bl.a. – allt för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga kompetensutveckling av din utbildning. ​

Webbinarium

SIPUs webbinarium är kortare utbildningar på max en halv dag. Du som deltagare är uppkopplad till ett digitalt klassrum där du kan ställa frågor till utbildningsledaren via chat eller mikrofon. Korta bensträckare, reflektionsövningar och interaktionsmöjligheter gör att du får ut värdefulla uppdateringar inom aktuella områden på kort tid! Webbutbildning På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet – snabbt, smidigt och enkelt. Filmer varvas med texter och frågor så att du löpande kan testa dina kunskaper. Utbildningarna tar ca 1-2 timmar att genomföra och du får ett diplom efter godkänt sluttest. Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i tre månader.

Fysiskt klassrum

På våra utbildningar med tillfällen i fysiskt klassrum genomförs den utbildningsdelen på plats i en lokal i Stockholm. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner för bästa möjliga inlärning. Fika och lunch ingår i utbildningsavgiften, resa och boende ordnas och bekostas av deltagaren själv.

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder klassrumsundervisning, upplägg med Blended learning och webbutbildningar, i vår eller i er lärplattform. Det finns många fördelar med utbildning på hemmaplan – bl.a. att fokus kan läggas just er verksamhet och utmaningar, samt prisfördelar om många anställda behöver ta del av en viss utbildning. Dessutom bestämmer ni längd, plats och tidpunkt själva.