Meny Stäng
GDPR utbildning

1 995 kr exkl. moms

Platser kvar

GDPR e-kurs

Få en introduktion till GDPR genom denna e-kurs och få goda grundkunskaper som du därefter kan bygga på utifrån din yrkesroll.

Fem anledningar att gå GDPR e-kurs 

  • Lär dig hur företag och myndigheter måste hantera personuppgifter enligt GDPR.
  • Känn dig säker på de grundläggande principerna och hur de återkommer i allt arbete kring integritetsskydd. 
  • Få koll på informationssäkerhet, vad en incident är och hur du ska agera. 
  • Känn till de rättigheter och skyldigheter som dataskyddslagstifningen innebär.  
  • Få bättre förståelse för vad personuppgiftsskyddet innebär i förhållande till offentlighetsprincipen.

GDPR e-kurs – få en introduktion till lagstiftningen och testa dina kunskaper

Denna e-kurs om GDPR ger en ordentlig introduktion till vad GDPR – eller dataskyddsförordningen som den kallas på svenska – egentligen innebär. 

Med fokus på arbete med personuppgiftshantering i offentlig förvaltning, får vi i e-kursen om GDPR de viktigaste delarna av dataskydd beskrivet – vad är skillnaden på en personuppgift och en skyddsvärd uppgift, hur bör man tänka kring informationssäkerhet och vad innebär GDPR i förhållande till offentlighetsprincipen? 

Utbildningsledare

Erika Malmberg är utbildad jurist. Hon har en bakgrund inom bl.a. Polismyndigheten innan hon år 2015 övergick till att på heltid hjälpa organisationer, företag och kommuner med informationshantering. 

För dig som är

Tjänsteman, chef eller förtroendevald i offentlig förvaltning eller i annan roll känner att du behöver grundläggande förståelse hur GDPR/dataskyddslagstiftningen påverkar arbetet i offentliga organisationer såväl som privata företag.

Om du arbetar mycket med personuppgifter i dokumenthantering inom offentlig förvaltning erbjuder SIPU lärarledda utbildningar som går mer på djupet inom ämnet. Se bland annat: Offentlighet och sekretess – fokus personuppgifter, GDPR i ärende- och dokumenthantering samt SIPUs utbildningar inom arkiv och registratur.

 

Praktisk information om e-kursen  

E-kursen i GDPR tar ca 1-2 timmar att genomföra, du har möjlighet att repetera, pausa och återuppta kursen när du vill. E-kursen avslutats med ett kunskapstest och när du fått godkänt det kan du ladda ner ditt diplom.

När du bokar dig får du en inloggningslänk inom 48 timmar (vardagar). Licensen är personlig och du har tillgång till e-kursen i 6 månader.

GDPR e-kurs innehåll 

  • Varför GDPR – principerna som styr EUs dataskyddsarbete .
  • Viktiga begrepp: DSO, PUA/PUB, känsliga personuppgifter, laglig grund och andra termer att ha koll på.
  • Informationssäkerhet; vad är en incident och hur ska du agera? 
  • Vardag med GDPR – rensning och gallring, hur samspelar dataskyddet med den svenska offentlighetsprincipen och särskilt om anställdas personuppgifter.

 

SIPUs e-kurser – snabbt, smidigt och enkelt

På våra e-kurser lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet.

SIPUs e-kurser består av olika läraktiviteter såsom inspelade videoklipp, animerade filmer, interaktiva lärmoment och övningar. Varje utbildning avslutas med ett kunskapstest och vid godkänt resultat kan du ladda ner ditt diplom. 

E-kurserna är sökbara och tillgänglighetsanpassade enligt WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.0.

Är ni flera som behöver ett kunskapslyft?

Då kanske SIPULÄR, SIPUs prenumerationstjänst för organisationer som ger tillgång till ett helt kunskapsbibliotek med utvalda e-kurser är något för er! Som beställare/chef får du tillgång till en rapport över dina medarbetares lärande och kan enkelt följa upp och utforma egna kunskapslyft med SIPUs e-kurser som bas.

Har ni en egen lärportal?

E-kurserna går att exportera i olika format som exempelvis SCORM, Tincan, xAPI för egen lärportal eller webbsida/intranät. 

Skapa egna e-kurser tillsammans med oss

Vill ni anpassa ett kapitel eller lägga till övningar inne i e-kurserna? Eller skapa en helt egen e-kurs? Vi berättar gärna mer om möjligheterna att skapa skräddarsydda e-kurser, egna instruktioner, lägga till logo och anpassa e-kursen efter er grafiska profil. 

Lillvi Roll Berglund

Kontakta mig gärna om du vill ha offert, demo eller har övriga frågor.

Lillvi Roll Berglund, Affärsutvecklare & kundansvarig
[email protected]
073-526 84 57

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “GDPR e-kurs”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MISSA INTE VÅR NYA E-KURS "HÅLLBAR ARBETSMILJÖ -FÖR CHEFER OCH SKYDDSOMBUD"

JUST NU 10% RABATT PÅ ALLA VÅRA E-KURSPAKET MED KODEN JULKLAPP10

Dagar
Timmar
Minuter