Meny Stäng
Elev vänder sig över axeln under föreläsning

8 500 kr exkl. moms

2023-10-03, digitalt klassrum

Platser kvar

Nollställ

Kravställning inom offentlig upphandling

Under denna utbildning fördjupar vi oss i en av offentliga upphandlingens viktigaste delar – kravställningen. Lär dig formulera och strukturera upp kraven och lär om vad som egentligen är adekvata och relevanta krav – i denna utbildning får du verktyg att säkra en god grund för en lyckad upphandling.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Fyra skäl att fördjupa sig inom kravställning i offentlig upphandling

 • Öka dina kunskaper kring kravställning på upphandlingsföremålet, att definiera behovet.
 • Ta del av användbara strategier och konkreta arbetssätt för att lyckas med din kravställning
 • Lär dig om kvalificeringskrav och få större förståelse för olika kravtyper samt deras för- och nackdelar
 • Diskutera svåra frågor inom kravställning med utbildningsledare samt andra upphandlare och inköpare

Kvalitetssäkra din kravställning  – för en lyckad offentlig upphandling

Under denna dag fördjupar vi oss inom offentlig upphandling och då mer specifikt kravställning. Du får ökade kunskaper och färdigheter inom kravställning, ett centralt område i upphandlingsprocessen, och lär dig om att ställa krav i förhållande till behoven.

Kunskaper inom detta område lär dig att definiera behovet och med en lyckad kravställning säkerställer du att det som verksamheten verkligen behöver kommer i fokus och upphandlas.

Som ett resultat av att du fördjupar dina kunskaper inom detta viktiga område får du verktyg för att kunna ta ytterligare steg framåt i rollen som upphandlare och säkerställer att dina upphandlingar leder till bra affärer.  

Målgrupp:

upphandlare, inköpare, upphandlingschef, inköpschef eller som i någon annan roll  vill fördjupa dina kunskaper inom offentlig upphandling.

Förkunskapskrav

Utbildningen är fristående men en förutsättning för att tillgodogöra sig utbildningen på ett bra sätt är att man har fördjupande kunskaper samt praktisk erfarenhet i frågor rörande upphandling motsvarande innehållet i ”Offentlig upphandling – fördjupning

Tid:

kl.9.00-15.30
Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Övningar och erfarenhetsutbyte

Utbildningen ger dig chansen att genom övningar och erfarenhetsutbyte med vår utbildningsledare och andra erfarna upphandlare lära dig hur du kan lyckas ännu bättre med dina affärer. Ta möjligheten att öka din kompetens kring kravställning vid offentlig upphandling.

Är du redo att ta nästa steg? Bli diplomerad upphandlare!

För att bli diplomerad upphandlare behöver du delta på tre av SIPUs utbildningar: grund- och fördjupningsutbildningen i offentlig upphandling som är obligatoriska, samt en valfri upphandlingsutbildning. Läs mer om certifiering här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

Önskar du boka flera utbildningar eller är ni flera som önskar delta?

Kontakta vår utbildningsrådgivare: Jessica Korneliusson
[email protected]
073-526 84 57

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kravställning inom offentlig upphandling”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Utgångspunkter för kravställning

 • Strategier och arbetssätt för kravställning
 • Kravinsamling

Krav på upphandlingsföremålet och kvalificeringskrav

 • Kravstruktur och placering av krav
 • Olika kravtyper – funktionskrav m.m.
 • Kravformulering

Prövning

 • Genomförande i praktiken – principernas inverkan och förtydliganden
 • Dokumentation
Tobias TegnerTobias Tegnér är senior upphandlingskonsult och jurist med många års erfarenhet av offentlig upphandling. Tobias arbetar med att leda och genomföra upphandlingar inom ett flertal områden, tillhandahålla juridisk rådgivning och att utbilda inom upphandlingsområdet. Utöver detta arbetar Tobias med att leda utredningsuppdrag kopplade till upphandlingsområdet.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare. Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]