Meny Stäng

13 800 kr exkl. moms

Nollställ

Offentlig upphandling – fördjupning

(4 kundrecensioner)

På denna fördjupningsutbildning i offentlig upphandling får du fördjupa dina kunskaper i upphandlingens viktigaste moment. Lär dig om bland annat tröskelvärden, beräkning av upphandlingens värde, upphandlingsförfaranden, kravställning, ramavtal och utvärdering av anbud.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Fem skäl att gå denna utbildning:

 • Få en mer ingående förståelse för upphandlings-lagstiftningen
 • Lär dig om tröskelvärden, direktupphandlingsgräns och beräkning av upphandlingens värde
 • Djupdyk i olika typer av upphandlingsförfaranden
 • Få bättre kunskap om kravställning, ramavtal och även utvärdering av anbud
 • Diskutera svåra frågor med erfarna utbildningsledare samt andra upphandlare och inköpare

Genomför säkra och lyckade affärer – fördjupa dina kunskaper om offentlig upphandling

För att genomföra framgångsrika upphandlingar, som leder till inköp av varor eller tjänster av högsta kvalitet och även till rätt pris, behöver du ha goda kunskaper om upphandlingsprocessen. 

Under denna fördjupningsutbildning får du vässa din kompetens inom offentlig upphandling så att du kan ta nästa steg i ditt arbete och säkerställa lyckade affärer. 

Ta chansen att öka din säkerhet i några av upphandlingsprocessens mest kritiska delar och samtidigt fördjupa dig i den offentliga upphandlingens allra viktigaste moment.

För dig som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare erbjuder vi även vår utbildning Offentlig upphandling – avancerad.

 

Målgrupp

Du som vill fördjupa dina kunskaper inom offentlig upphandling och som främst har praktisk erfarenhet av upphandlingsarbete. Utbildningen bygger på och fördjupar SIPUs grundutbildning, men du kan även gå denna utbildning separat.

 

Blended learning – för bästa effekt av din satsning på kompetensutveckling

Denna fördjupningsutbildning inom offentlig upphandling består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja. Först får du som deltagare ta del av förberedande material i form av korta inspelade föreläsningar och övningar i vår lärplattform, som du kan ta del av när det passar ditt schema bäst. Utbildningen fortsätter med datumbestämda klassrumstillfällen under tre dagar. Klassrumstillfällena består av en blandning av föreläsningar och praktiska övningar. Utbildningen avslutas med några korta uppföljande inspelade föreläsningar och ett frivilligt kunskapstest och utvärdering.

Titta gärna på vår inspelning från vår lärplattform.

Läs om SIPUs pedagogiska format för distansutbildning här.

Är du redo att ta nästa steg inom offentlig upphandling? Bli certifierad upphandlare!

För att bli certifierad upphandlare behöver du delta på tre av SIPUs utbildningar: grund- och fördjupningsutbildningen i offentlig upphandling som är obligatoriska, samt en valfri upphandlingsutbildning. Läs mer om certifiering här.

Fler utbildningar inom offentlig upphandling hittar du här.
Följ oss gärna på LinkedIn.

Sagt av tidigare deltagare:

”Bra med flexibla föreläsare som tog sig tid att implementera deltagarnas frågor och önskemål i utbildningen.”

4 recensioner av Offentlig upphandling – fördjupning

 1. Filip

  Fått kunskap om mer avancerade förfarande och inspiration till att använda nya förfaranden.

 2. Martina

  Allt var mycket bra. En fundering är om avsnitten om konkurrenspräglad dialog och innovationspartnerskap skulle kunna
  flyttas till en särskild fördjupningskurs. Det kändes som en något nischad och lite svårare nivå än den som kursdeltagarna
  befinner sig på. Det hade varit mer passande med mer praktisk info/tips på hur man kan skriva en RFI eller formulera sina
  krav.

 3. Anna

 4. Malin

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dag 1 och förmiddag dag 2

Tobias Tegnér

EU-rättslig bakgrund

 • Introduktion och viktiga begrepp
 • EU­-rätten i förhållande till nationell rätt

Tröskelvärden, direktupphandlingsgräns och beräkning av upphandlingens värde

 • Vilket är upphandlingens värde?
 • Vilket är upphandlingsföremålet?
 • Tillämpliga regler och förfaranden

Upphandlingsförfaranden

 • Fördjupning inom förhandlat förfarande
 • Konkurrenspräglad dialog och innovationspartnerskap

Kravställning

 • Metodik för kravställning
 • Uteslutningsgrunder, kvalificeringskrav och krav på upphandlingsföremålet
 • Prövning – krav i förhållande till bevis

Avtal i offentlig upphandling

 • Avtalets syfte
 • Utformning av avtal
 • Förändringar i kontrakt/ramavtal

Eftermiddag dag 2 och dag 3

Linnea Jonze Sparrings

Förstudiefasen

 • Strategiska ställningstaganden
 • Möjligheter till dialog
 • Paketering av upphandlingen

Ramavtal

 • Ramavtal eller kontrakt?
 • Olika typer av ramavtal
 • Avropsordningar

Specialregler

 • Reserverade kontrakt
 • Dynamiskt inköpssystem

Utvärdering av anbud

 • Grunder för utvärdering
 • Olika metoder
 • Tilldelningskriterier

Tobias Tegnér är senior upphandlingskonsult och jurist med många års erfarenhet av offentlig upphandling. Tobias arbetar med att leda och genomföra upphandlingar inom ett flertal områden, tillhandahålla juridisk rådgivning och att utbilda inom upphandlingsområdet. Utöver detta arbetar Tobias med att leda utredningsuppdrag kopplade till upphandlingsområdet.

Linnea Jonze Sparrings är senior affärsrådgivare och jurist med inriktning mot offentlig rätt. Linnea har mångårig erfarenhet av upphandling och arbetar dagligen med att vägleda upphandlande myndigheter i att genomföra korrekta upphandlingar med affärsmässighet i fokus.

De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på kundtjanst@sipu.se

FCG SIPU International AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation.

Utbildningsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med vuxnas lärande och kompetensutveckling. De arbetar för en seriös utbildningsbransch och ställer därför höga krav på sina medlemsföretag. Du som köper utbildning ska känna trygghet när du anlitar en av deras medlemmar.

Distansutbildning

Digitalt klassrum

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare.

Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

SIPU genomför vissa utbildningar både i digitalt klassrum och i fysiskt klassrum beroende på vilket datum du väljer som deltagare. Oavsett om du väljer digitalt eller fysiskt klassrum så är innehållet detsamma i utbildningen. Något som skiljer sig åt mellan det fysiska och digitala klassrummet är att dagarna för det digitala klassrummet är lite kortare och med fler kortare pauser, mot det fysiska klassrummet där pauserna är något längre.

Blended Learning

SIPUs utbildningar med Blended Learning (blandade lärmiljöer) är skapade för att du ska hinna befästa och tillämpa dina nya kunskaper, reflektera och återkoppla till utbildningsledare och andra deltagare efter en tid. Utbildningarna består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja, där du förutom datumbestämda digitala och/eller fysiska klassrumstillfällen kan finna textmaterial, filmklipp, och kunskapstester bl.a. – allt för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga kompetensutveckling av din utbildning. ​

Webbinarium

SIPUs webbinarium är kortare utbildningar på max en halv dag. Du som deltagare är uppkopplad till ett digitalt klassrum där du kan ställa frågor till utbildningsledaren via chat eller mikrofon. Korta bensträckare, reflektionsövningar och interaktionsmöjligheter gör att du får ut värdefulla uppdateringar inom aktuella områden på kort tid! Webbutbildning På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet – snabbt, smidigt och enkelt. Filmer varvas med texter och frågor så att du löpande kan testa dina kunskaper. Utbildningarna tar ca 1-2 timmar att genomföra och du får ett diplom efter godkänt sluttest. Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i tre månader.

Fysiskt klassrum

På våra utbildningar med tillfällen i fysiskt klassrum genomförs den utbildningsdelen på plats i en lokal i Stockholm. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner för bästa möjliga inlärning. Fika och lunch ingår i utbildningsavgiften, resa och boende ordnas och bekostas av deltagaren själv.

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder klassrumsundervisning, upplägg med Blended learning och webbutbildningar, i vår eller i er lärplattform. Det finns många fördelar med utbildning på hemmaplan – bl.a. att fokus kan läggas just er verksamhet och utmaningar, samt prisfördelar om många anställda behöver ta del av en viss utbildning. Dessutom bestämmer ni längd, plats och tidpunkt själva.