Meny Stäng
diplomerad informationscontroller SIPU

3 900 kr exkl. moms

Platser kvar

Är ni fler än 10?

Tentamen – diplomerad informationscontroller

Som diplomerad informationscontroller visar du och får ett kvitto på en spetskompetens att kunna upprätthålla ramverk och processer för att hantera och bevaka verksamhetsinformation över tid. Passar dig som redan är yrkesverksam och vill vidareutveckla dina kunskaper.

Är du redo att ta nästa steg? Bli diplomerad informationscontroller!

 • Få en attraktiv kompetensprofil, kvitto på dina färdigheter inom processer av verksamhetsinformation och styrning av densamma
 • Känn dig säkrare i att kunna kontrollera en rättssäker diarieföring genom hela informationshanteringens livscykel
 • Bli tryggare i att ta ett systemansvar och förvalta diariesystem liksom att ta en rådgivande roll
 • Du får din professionella kunskap dokumenterad för nuvarande och kommande arbetsgivare.

Diplomeringensprogrammets innehåll

För att bli diplomerad informationscontroller behöver du gå följande tre utbildningar; 

Efter dessa utbildningar har du fått en bra överblick och vidgade vyer över informationscontrollerns roll och ansvar med tyngdpunkt i juridiken. Du har diskuterat processer och styrning av verksamhetsinformation i offentlig sektor samt lärt dig om säkerhetsklassning enligt ISO27000 och införande av ledningssystem enligt ISO30300 och MSBs föreskrifter.

Du skriver en digital tentamen under 3h på ett utsatt datum – efter att ha genomgått ovan nämnda SIPU utbildningar. Du får sprida ut utbildningarna under en längre tid, dock högst under tre år. Tentamenstillfällen sker två gånger per år.

Målgrupp

Alla som arbetar med  verksamhetsinformation inom offentlig förvaltning, i en roll som informationscontroller eller blivande informationscontroller, registrator eller arkivarie.

Tentamenstillfället:

kl. 09:00-12:00

Tentamen sker digitalt i SIPUs lärsystem. Den innehåller såväl flervalsfrågor som fritextfrågor och du har 3h på dig att slutföra tentamen. 

Förkunskapskrav

Utöver deltagande på de tre utbildningarna krävs att av SIPU blivit diplomerad registrator.

Det vill säga deltagit på Diarieföring – grund, Diarieföring – fördjupning, Offentlighet och sekretesslagen för registratorer alternativt deltagit på Diarieföring för erfarna registratorer samt tenterat med godkänt betyg.

Diplomeringsprogram för informationscontroller är en fortsättning som bygger på SIPUs diplomeringsprogram för registratorer.

Ordning på utbildningarna

”Informationscontroller – strategier för informationshantering” och ”Offentlighet och sekretess för informationscontrollers” kan du välja ordning på medan du går ”Att förvalta och skydda verksamhetsinformation” sist för bästa behållning.

Diplomerad

Informationscontroller
23.900 kr Ordinarie pris: 36.295 kr
 • Valfri e-kurs
 • Informationscontroller – strategier för informationshantering
 • Offentlighet och sekretess för informationscontrollers
 • Att förvalta och skydda verksamhetsinformation
 • Tentamen
 • Diplom

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Tentamen – diplomerad informationscontroller”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anette SchierbeckAnette Schierbeck är jurist och har lång erfarenhet från offentlig förvaltning. Hon arbetar som enhetschef vid Kammarkollegiet, har tidigare varit enhetschef vid Statens institutionsstyrelse och Rikspolisstyrelsen, arbetat på domstol och inom kriminalvården. Anette har även varit förordnad som statens representant i ett flertal olika styrelser. Anette är en mycket uppskattad utbildare i t.ex. förvaltningsrätt, socialrätt, offentlighet och sekretess och får ständigt högsta betyg från deltagarna på SIPU:s utbildningar.

 

Sophia Ulfstedt är diplomerad registrator samt informationscontroller med lång erfarenhet att arbeta med informationshantering både inom kommunala och statliga sektorn. Hennes yrkeserfarenhet sträcker sig över olika roller så som registrator, systemadministratör samt nämndsekreterare och idag som förvaltningsledare i ett globalt techbolag där IT-lösningar och kommunikation är i fokus. Sophia är en mycket uppskattad föreläsare och koordinerar flera av SIPU:s utbildningar inom registratur och ärendehantering.

 

Porträtt Jens Larsson utbildareJens Larsson är konsult och utbildare inom informationsförvaltning, har lång praktisk erfarenhet av framtagning och införande av dokument- och ärendehanteringssystem och e-arkiv inom såväl statlig som kommunal och privat sektor. Jens sitter med i styrelsen för FAI (Föreningen för arkiv och informationsförvaltning), är tidigare arkivchef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har vart rådgivare kring diariesystemets progression- och utvecklingsprojekt hos bland annat Havs- och vattenmyndigheten. Centrala frågor för honom under införande av IT-stöd och informationsförvaltning är integritet och informationssäkerhet.

Tentamen sker digitalt

Du skriver en digital tentamen under 3h på ett utsatt datum och tid. På tentamensdagen loggar du in till SIPUs lärportal och svarar på frågor från egen vald plats. I vårt utbildningsprogram ingår tre utbildningar: "Informationscontroller - styrning av verksamhetsinformation", "Offentlighet och sekretess för informationscontrollers" samt "Att förvalta och skydda verksamhetsinformation". Det är dessa utbildningar tentamen utgår ifrån.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]

Förlängd påskkampanj! 20% rabatt på valfri utbildning med koden PÅSKGODIS i kassan*

*Gäller tom 22 april 2024. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

JUST NU 10% RABATT PÅ ALLA VÅRA E-KURSPAKET MED KODEN JULKLAPP10

Dagar
Timmar
Minuter