Meny Stäng
Papper sorterade med gem för att diareföras

1 950 kr exkl. moms

Webbutbildning

Platser kvar

Nollställ

Diarieföring – en introduktion

(5 kundrecensioner)

Du som är chef, handläggare, nämndsekreterare, registratorns ersättare eller på annat sätt arbetar med allmänna handlingar behöver mycket god kunskap om de olika arbetsmomenten och den lagstiftning som påverkar diarieföringen. Denna webbutbildning ger dig en grundlig och pedagogisk genomgång av diarieföringens olika delar på tid som passar ditt eget schema.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Tre anledningar att gå utbildningen Diarieföring – en introduktion:

 • Få koll på regelverket och de arbetsmoment som utgör grund för diarieföringen i offentlig förvaltning
 • Stöd för verksamheten, ledning, handläggare och allmänheten – lär dig hur diariet verkar
 • Lär dig hur man bör diarieföra och avsluta ärenden och händelser, samt vad som gäller vid arkivering och förvaring av handlingar

Även om du inte har diarieföring som huvudsyssla är det viktigt att du har mycket god kunskap om de arbetsmoment och den lagstiftning som påverkar diarieföringen inom offentlig förvaltning, då är Diarieföring – en introduktion den perfekta utbildningen för dig.

Du får en ordentlig genomgång av de regelverk och arbetsprocesser som styr registrators arbete. För dig som hoppar in som ersättare för en registrator, är nämndsekreterare, handläggare eller chef över registraturen – detta är möjligheten att lära dig allt du behöver veta om de allra viktigaste delarna i en registrators arbete.

Målgrupp: Du som inte dagligen arbetar med diarieföring, t.ex. som registratorns ersättare, nämndsekreterare, handläggare eller som chef för registraturen.

Webbutbildning på dina villkor – snabbt, smidigt och enkelt

På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet. Webbutbildningen om förvaltningslagen består av ett antal korta avsnitt på 2-5 min, samt frågor för att kontrollera dina kunskaper och ett sluttest. Utbildningen tar ca 2 timmar att genomföra och som ett resultat av godkänt sluttest får du ett diplom. När du bokar dig får du en länk inom 48 timmar (vardagar). Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i 3 månader.

 

Fler utbildningar inom registratur och ärendehantering hittar du här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

Önskar du boka flera utbildningar eller är ni flera som önskar delta?

Kontakta vår utbildningsrådgivare: Jessica Korneliusson
[email protected]
073-526 84 57

5 recensioner av Diarieföring – en introduktion

 1. Agneta

  Mycket lagar och regler som känns lite skrämmande. Märks att ubildningsledaren jobbat länge med detta – han vet vad han pratar om.

 2. Elin

  Webbsändningen fungerade bra

 3. Nina

 4. Johanna

  Lärde mig övergripande om diarieföring. Hade ingen kunskap om det alls innan..

 5. Kristina

  Utbildningsledaren gav ett tydligt och strukturerat innehåll. Bra röst som inte var sövande – inte ens timmen efter lunch.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Ur utbildningens innehåll:

 • Ärendehanteringsprocessen (diarieprocessen) - översikt över processens olika delar
 • Varför ska vi diarieföra?
 • Stödja verksamheten: vad gör diariet för verksamheten?
 • Stöd till ledning, handläggare och allmänhet
 • Offentlighetsprincipen
 • Fånga dokumentation: posthantering (post i olika former), expediering, interna handlingar
 • Diarieföra ärenden och händelser: göra urval, alternativ till diarieföringen, vilka uppgifter behövs i diariet?
 • Avslut av ärenden: aktrensning, återöppning av ärenden
 • Arkivering och förvaring av handlingar
Sophia Ulfstedt är diplomerad registrator med erfarenhet att arbeta både inom kommunal och statliga sektorn. Har arbetat som registrator och nämndsekreterare, men är i grunden utbildad ekonom. Hon arbetar idag på statlig myndighet som registrator samt systemansvarig. Sophia är ny som utbildningsledare för SIPU:s utbildningar under området registratur och ärendehantering.    

Webbutbildning på dina villkor – snabbt, smidigt och enkelt

På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet. Webbutbildningen "Diarieföring - en introduktion" består av ett antal korta avsnitt på 1-5 min, samt frågor för att kontrollera dina kunskaper och ett sluttest. Utbildningen tar ca 2 timmar att genomföra och som ett resultat av godkänt sluttest får du ett diplom. När du bokar dig får du en länk inom 48 timmar (vardagar). Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i 3 månader.