Meny Stäng
Hand skriver på tangentbord

Nu vässar vi våra utbildningar genom att vidareutveckla kundens lärupplevelse

Vi på SIPU har alltid månat om att våra kunder ska få ut så mycket som det bara går av våra utbildningar. Vi strävar efter att våra kunder ska lära för livet. Länge har den klassiska undervisningen i klassrum föredragits av våra kunder, men nu när alla vant sig vid mer digitala format vill vi på SIPU så klart möta våra kunders förväntningar.

Blended Learning innebär att en utbildning består av både helt digitala läraktiviteter såsom text, film, tester, i kombination med lärarledd klassrumsundervisning, antingen fysiskt eller digitalt klassrum. Tanken bakom Blended Learning är att möta individers olika inlärningsstilar och möjliggöra repetition och fördjupning under utbildningens gång så att deltagaren helt enkelt lär sig mer.

Blended Learning har varit hett inom utbildningsvärlden i USA och i Storbritannien under 10-talet år, men inom svensk personalutveckling har det inte riktigt slagit igenom ännu, fullt ut hos alla leverantörer. Det där vill vi på SIPU ändra på.

I internationella undersökningar visar det sig att Blended Learning ger en högre inlärningseffekt och att 82 %[1] av alla deltagar föredrar Blended Learning framför traditionell klassrumsundervisning. 

Vi på SIPU utgår från att alla vill och kan lära sig, och att det är utbildningsledarens uppgift stödja och främja till god kunskapsutveckling. Vi på SIPU vet av erfarenhet att det är genom övningar, praktiskt arbete och tid att kunna knyta den nya informationen till sin egen vardag som ger lärande. Därför har vi mer övningar och diskussioner än monolog från utbildningsledaren. 

För de utbildningar som SIPU redan har vidareutvecklat till Blended Learning-format har vi 100 % nöjda deltagare, varje gång. Vi vill så klart att alla våra kunder alltid är 100 % nöjda. Därför vill vi nu sticka ut hakan och berätta att vi kommer att omvandla alla våra utbildningar i Blended Learning-format under det närmaste året.

Tillsammans med våra utbildningsledare tar vi fram den bästa pedagogiska metoden för det som ska läras ut i respektive utbildning. Genom att använda oss av grundprincipen ”före – under – efter” i vår uppbyggnad av utbildningarna ökar vi lärandet då upplägget inkluderar både förarbete och repetition efter själva klassrumstillfället. Utgångspunkten blir från vår lärplattform där ni som kunder kommer att få ta del av de olika läraktiviteterna. Genom att varva digitalt utbildningsmaterial med klassrumsundervisning kombinerar vi det bästa från två världar. Vi anser att deltagaren ska vara aktiv. Genom dialog mellan utbildningsledaren och deltagaren kommer båda att lära sig. Våra utbildningsledare älskar att undervisa, lika mycket för att få hjälpa andra till ny kunskap som för allt de får lära sig själva i mötena med andra.

Så allt eftersom kommer vi så klart att berätta mer om utbildningarnas specifika upplägg.
Vill du ha ytterligare information eller kanske veta när just din utbildning går över till Blended Learning så kontakta oss på kundtjanst@sipu.se så berättar vi mer!

Vi ser fram emot att göra våra kunders framtida Blended Learning-upplevelse till något alldeles extra.


[1] https://markinstyle.co.uk/blended-learning-statistics/

Skärmbild av SIPUs lärportal