Meny Stäng

7 500 kr exkl. moms

Platser kvar

Platser kvar

Är ni fler än 10?

AI i din verksamhet

AI i din verksamhet är utbildningen som vänder sig till dig som är nyfiken på AI och vill få en grundläggande kunskap om vad det är och innebär för samhället, dess användningsområden, möjligheter och begränsningar.

Fyra skäl att delta på AI i din verksamhet:

 • Bli rustade med de nödvändiga insikterna för att vara en drivkraft för innovation och effektivitet inom din organisation
 • Fördjupad förståelse för hur AI kan förbättra din verksamhet
 • Förstå hur AI kommer att påverka arbetsuppgifter och kompetensbehov
 • Utveckla förmågan att navigera i de etiska aspekterna av AI-användning

Hur påverkar AI våra liv, organisationer och samhället i stort?

Genom utbildningen “AI i din verksamhet” får du insikter om hur artificiell intelligens kan öka effektiviteten genom att automatisera rutinmässiga och tidskrävande arbetsuppgifter. Det frigör värdefull tid och resurser för att fokusera på mer komplexa och strategiska uppgifter. Minst lika viktigt är möjligheten att använda AI för att förstärka människor för att uppnå högre kvalitet eller kunna utföra helt nya arbetsuppgifter. Dessutom kan AI-analys av stora datamängder generera insikter och förutsägelser som kan användas för att fatta bättre beslut och optimera resursfördelning.

Utbildningen ger dig insikter i att använda AI på ett etiskt och ansvarsfullt sätt, samtidigt som det öppnar dina dörrar för innovation och effektivitet. Vi börjar med grunderna, vad är AI och vad det betyder i praktiken för att sedan fördjupa oss och granska AI:s potential men även dess begränsningar. Under dagen utvecklar du även förmågan att navigera i de etiska aspekterna av AI-användning.

Du kommer att få insikter om verkliga användningsområden för AI, hur det används i världen liksom hur det kan användas inom olika verksamheter här i Sverige.

Genom utbildningen får vi även möjlighet att diskutera kring de politiska dilemman och konsekvenser som finns med AI. AI kan skapa oro kring jobbsäkerhet när vissa arbetsuppgifter automatiseras, vilket kan påverka politiska beslut om arbetsmarknadspolitik och utbildning. Dessutom kan AI-system påverka sociala dynamiker genom att till exempel förbättra skolresultat på bekostnad av klassammanhållning eller öka övervakningen för att förbättra sjukvård på bekostnad av integritet. AI behöver användas på ett sätt som gynnar oss alla och gör samhället bättre.

Utbildning för dig som är:

intresserade av AI och hur det påverkar vårt samhälle.

Tid:

Hålltider beroende på bokat tillfälle enligt nedan.
vt2024 kl.09:15-15:15
ht2024 kl.09:00-15:00

Vi ses väl?

Syftet med utbildningen är att ge dig en bättre insikt i vad AI är, förstå de etiska och praktiska frågorna kring AI, hur det påverkar samhället i stort men även hur AI kan förbättra verksamheter, servicekvaliteten och effektivisera arbetsprocesser.

Vår spännande utbildning ger dig större kunskap och verktyg för att bli en aktiv del av den pågående AI-revolutionen. 

I utbildningen ”AI i din verksamhet” får du kunskap kring hur AI kan påverka behovet av olika kompetenser samt förändringar i arbetsuppgifter. Efter utbildningen har du mer kunskap om hur du kan anpassa dig för att möta framtidens krav samt efterfrågan på olika kompetensbehov.

Anmäl dig nu och låt oss tillsammans forma den digitala framtiden för samhället i stort!

Följ oss gärna på LinkedIn.
Vill du veta mer om möjligheter till skräddarsydd utbildning, läs mer här.

Birgitta CTA webb

Kontakta gärna mig om du har några frågor!

Birgitta Andreasen, utbildningsrådgivare
[email protected]
072-724 44 22

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “AI i din verksamhet”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Vad är AI och vad betyder det i praktiken?
 • Hur påverkas vi som individer, organisationer och samhälle av AI?
 • Hur kan vi själva påverka AI-användningen i samhället och hur kan vi välja vad vi vill ha och inte?
 • Olika nyttor och begränsningar med AI.
 • Hur används AI i olika delar av världen och hur satsar olika länder på AI?
 • Hur påverkas olika arbetsuppgifter när några automatiseras och desto fler förstärks?
 • Vad får det i sin tur för konsekvenser för efterfrågan på olika kompetenser och behovet av vidareutbildning?
 • Specifika användningsområden inom verksamheter (inklusive offentlig sektor) och konsekvenser av dessa.

Göran Lindsjö arbetar med näringsliv, offentliga organisationer och politiker i Europa och Nordamerika för öka förståelsen för AI:s nyttor och begränsningar. Han är också en uppskattad föreläsare på universitet, öppna event och internt i många organisationer. Görans bakgrund är som serieentreprenör inom AI där han startat och utvecklat olika AI-företag. Han har också arbetat 10 år på Regeringskansliet, bl a på Näringsdepartementet och Finansdepartementet.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum via Zoom där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare. Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]

JUST NU 10% RABATT PÅ ALLA VÅRA E-KURSPAKET MED KODEN JULKLAPP10

Dagar
Timmar
Minuter