Meny Stäng
Grupp människor som lyssnar på sekreterare som samordnar arbetet

8 500 kr exkl. moms

Platser kvar

Är ni fler än 10?

Förhandling i offentlig upphandling

Utbildningen lär dig om att använda affärsverktyget förhandling i offentlig upphandling. Öka din kunskap om förhandlingsfasen för att få fler fullständiga anbud, en bättre konkurrens och bra affärer.

Tre skäl till att delta:

 • Lär dig göra bättre affärer genom att använda dig av förhandling i LOU-upphandlingar
 • Få insikt i hur förhandling kan bidra till träffsäkra avtal
 • Fördjupa dina kunskaper om hur du praktiskt kan gå tillväga i förhandlingssituationen

Förhandling som affärsverktyg – för en lyckad offentlig upphandling

Vi ger dig kunskap och verktyg att förhandla med stöd av lagstiftningen när du är i en upphandlingsprocess. Under denna fördjupande utbildning ökar du dina kunskaper gällande förhandlingens förutsättningar och genomförande. Du kommer att få möjlighet att diskutera både utmaningar och möjligheter med förhandlat förfarande och bli säkrare i din yrkesroll vid förhandling inom LOU.

Genom en bra förhandling får du som arbetar med upphandlingar möjlighet att skapa framgångsrika affärer och träffsäkra avtal. På utbildningen får du praktiska exempel på tillvägagångssätt i olika typer av förhandlingar och du får verktyg för att kunna ta ytterligare steg framåt i rollen som upphandlare eller kravställare. 

Utbildning för dig som: 

både har god kunskap och praktisk erfarenhet av upphandling. Utbildningen bygger på och fördjupar SIPUs fördjupningsutbildning, men du kan även gå denna utbildning separat.

Tid:

kl. 9.00-15.30 vardera dag

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Erfarenhetsutbyte

Utbildningen ger dig chansen att genom erfarenhetsutbyte med vår utbildningsledare och andra erfarna upphandlare lära dig hur du kan lyckas ännu bättre med dina affärer. Ta möjligheten att öka din kompetens kring förhandling vid offentlig upphandling.

Är du redo att ta nästa steg? Bli diplomerad upphandlare!

För att bli diplomerad upphandlare behöver du delta på tre av SIPUs utbildningar: grund- och fördjupningsutbildningen i offentlig upphandling som är obligatoriska, samt en valfri upphandlingsutbildning på 1-2 dagar. Läs mer om diplomerig här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Förhandling i offentlig upphandling”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varför förhandla

 • Vägval, vilka fördelar finns med förhandling?
 • På vilket sätt kan förhandling leda till bättre affärer?
 • När får vi genomföra förhandlade förfaranden?

Förhandlingsmetodik

 • Vad kan vi förhandla om, möjligheter och begränsningar
 • Att skapa förutsättningar för förhandling i upphandlingsdokumenten

Förhandlingsfasen

 • Förhandlingsstrategier
 • Förhandlingssituationen
Heidi Karlander Heidi Karlander är senior affärsrådgivare och jurist. Hon har arbetat med upphandling sedan 2003. Hon arbetar med att stödja och vägleda upphandlande myndigheter och enheter att genomföra affärsmässiga och korrekta upphandlingar. Heidi har lång erfarenhet av komplexa upphandlingsprojekt av varor och  tjänster både inom ramen för LOU och LUF.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare. Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]

JUST NU 10% RABATT PÅ ALLA VÅRA E-KURSPAKET MED KODEN JULKLAPP10

Dagar
Timmar
Minuter