Meny Stäng

11 500 kr exkl. moms

Platser kvar

Platser kvar

Är ni fler än 10?

EU-projektcontroller – fördjupning om regelverket

(1 kundrecension)

Denna fördjupningsutbildning vässar ytterligare din kompetens som EU-projektcontroller. Du får vidareutveckla din kunskap från grundutbildningarna om hur bokföringsregelverket ser ut för EU-projekt och de specifika regler som gäller i de olika sektors- och strukturfondsprogrammen.

Fördjupa din kompetens som EU-projektcontroller!

 • Få en attraktiv kompetensprofil som EU-projektcontroller med kunskap om ekonomihanteringen av projekt inom både sektorsprogram och strukturfondsprogram.
 • Känn dig säker på hur regelverket för ekonomihanteringen ser ut i bl.a. Interregprogram och ESF+.
 • Bli tryggare i din stödjande och rådgivande roll till projektledaren med den kompetens som krävs inom budgetering, redovisning, dokumentation och arkivering.
 • Känn dig säker som ansvarig för att regelverket för ekonomihantering följs och att dina projekt får godkänt i revision och andra kontroller.
 • Red ut vad viktiga begrepp såsom “lump sum” och “joint undertaking” innebär i praktiken.

Den tredje utbildningen i SIPUs utbildningsserie inom Ekonomi i EU-projekt behandlar regelverket främst inom strukturfondsprogram som interreg och ESF+. Vi tittar på hur detta skiljer sig från sektorsprogrammen och diskuterar budgetering med ”lump sum”, ”joint undertaking”. Baserat på dialog och frågor djupdyker vi i de olika regelverken, tittar på verkliga exempel på stora misstag och komplexa situationer samt gör oss hemmastadda med var man hittar relevant information i olika styrdokument och EUs programportaler.  

Utbildningen utgör den tredje delen i utbildningsserien för EU-projektcontrollers, och du förutsätt ha god grundläggande kunskap om ekonomihanteringen i EU projekt såsom budgetering, kostnadsberäkningar, rapporteringsrutiner, dokumentationskrav etc, för att kunna följa med i programmet. Den avslutande halvdagen innehåller diskussioner om aktuella EU-projektcontrollerfrågor och frågor inför tentamen.

För dig som: arbetar med EU projektadministration och som redovisningsekonom/controller och som vill fördjupa sin kompetens inom ekonomi i EU-projekt.

Förkunskapskrav

Goda kunskaper om ekonomi i EU-projekt, motsvarande grundutbildningen:  Ekonomi i EU-projekt

Tid: 09.00 – 12.30.
Utbildningen går av stapeln i digitalt klassrum under tre förmiddagar för effektiv inlärning och möjlighet att samla frågor och utreda svar emellan tillfällena. 

Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Möjlighet att bli diplomerad

När du genomgått grundutbildningen Ekonomi i EU-projekt, fördjupningsdagen Ekonomi i Horizon- och LIFE-projekt som fokuserar på regelverken i de stora sektorsprogrammen och administration i funding and tenders portal, samt denna utbildning, har du möjlighet att skriva en Tentamen för att  bli diplomerad EU-projektcontroller

Birgitta CTA webb

Kontakta gärna mig om du har några frågor!

Birgitta Andreasen, utbildningsrådgivare
[email protected]
072-724 44 22

1 recension av EU-projektcontroller – fördjupning om regelverket

 1. Dorota Calus

  Jag hade förmånen att delta i EU-projektcontroller-kursen, där kursledaren visade sig vara väl förberedd både teoretiskt och praktiskt. Det var verkligen en kurs där varje deltagare hade möjlighet att lösa sina egna problem och få vägledning om hur man ska hantera specifika frågor relaterade till deras projekt.

  Det var inte bara en torr kurs; det var mycket öppet för deltagarnas behov. Kursledaren visade sig ha djup kunskap och agerade mycket professionellt. Hon var lyhörd för varje deltagares frågor och behov, vilket gjorde kursen mycket givande och anpassad till varje individ. Jag kände mig verkligen stödd och vägledd genom hela kursen.

  Jag uppskattade särskilt att kursledaren inte bara delade med sig av teoretisk kunskap utan också erbjöd praktiska lösningar på de utmaningar som deltagarna stod inför i sina projekt. Det gjorde att kursen kändes mycket relevant och användbar i den verkliga arbetsmiljön.

  Sammanfattningsvis var det en utmärkt kurs med en engagerad och kunnig kursledare. Jag skulle starkt rekommendera den här kursen till alla som är involverade i EU-projekt och behöver en fördjupad förståelse för regelverket. Tack vare den här kursen känner jag mig mer rustad att hantera komplexa frågor inom mitt projektområde.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dag 1: Översiktlig genomgång av en del övriga program (utöver Horizon och LIFE):
 • Sektorsprogram:
  • Erasmus
  • Lump sum budgetering i sektorsprogram
 • Strukturfondsprogram
  • Interreg
Dag 2: Fortsättning från dag 1:
 • Strukturfondsprogram
  • ESF (Europeiska Socialfonden)
  • ERUF (Europeiska Regionalutvecklingsfonden)
 • Joint Undertaking
  • Vad är det
  • Exempel
 • Styrdokument
  • Programmanualer
  • Work program
 • Var hittar jag som EU-projekts controller de dokument och mallar jag behöver inom olika program?
Dag 3: Strukturerad genomgång/snabbrepetition av samtliga moment i de tre delmomentsutbildningarna med syfte att ge deltagaren en sammanhängande bild av sina kunskaper inför tentamen för att bli diplomerad EU-projektcontroller.
Louise Weinreder är EU-coach med mångårig erfarenhet av att arbeta i EU-finansierade utvecklingsprojekt, både i ansökningsfasen, vid genomförande och slutrapportering. Hon har arbetat inom flertalet program, såsom Interreg, FP7, Horizon2020, ESF, ERUF, LIFE, CEF, Kreativa Europa, Erasmus+ och i olika Joint Undertaking program som FCH JU och BBI JU. Med en gedigen bakgrund som controller, redovisningsansvarig och ekonomichef kan hon på ett enkelt sätt koppla de specifika krav och regler som kännetecknar EU-programmen, till den dagliga redovisningen i en svensk organisation, samt belysa de delar som särskiljer sig. Louise arbetar aktivt med ansökning och genomförande av EU-finansierade projekt och är därmed ständigt uppdaterad med eventuella förändringar som kan ske under en programomgång.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare. Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]

JUST NU 10% RABATT PÅ ALLA VÅRA E-KURSPAKET MED KODEN JULKLAPP10

Dagar
Timmar
Minuter