Meny Stäng
lokal med tomma hyllor

8 500 kr exkl. moms

Platser kvar

Är ni fler än 10?

Försörjningsberedskap i offentlig upphandling

Försörjningsberedskap i offentlig upphandling är högst aktuellt ämne i dagens samhälle. För upphandlare är kunskap om försörjningsberedskap avgörande för att förekomma och hantera utmaningar under kriser eller krig och därmed säkerställa kontinuitet i leveranskedjor. Lär om att bibehålla affärsstabilitet genom strategisk planering och anpassning till skiftande omständigheter. I denna utbildning utökar du din kunskap för hur en upphandlande organisation på ett effektivt sätt kan införliva beredskapshänsyn i sin dagliga drift.

Fyra skäl till att delta:

  • Förvärva metoderna för att identifiera och förebygga risker i värdekedjor
  • Lär om krav och avtalsvillkor för beredskap och kris
  • Bättre integration av krisberedskap i upphandlingar och avtal
  • Ökad förmåga att hantera kriser och sårbarheter

Försörjningsberedskap i offentlig upphandling

En utbildning för dig som vill utveckla din förmåga att arbeta proaktivt med försörjningsfrågor. 

Försörjningsberedskap är något som behöver förberedas och utvecklas i normalläge för att kunna möta eventuella kriser med robusta metoder och färdigt utarbetade former för samarbete.

Utbildningen kommer att vara interaktiv och inkludera föreläsningar, grupparbeten, diskussioner samt fallstudier och som helhet ge en checklista för att kunna stå redo när det oförutsedda händer.

Integrering av krisberedskap och att säkerställa kontinuitet i leveranskedjor

Lär och ta del av överväganden som den upphandlande organisationen kan behöva beakta vid integrering av krisberedskap i offentliga upphandlingar. Genom kunskap om aktuella regelverk inom området och vilka prioriteringar som behöver göras utifrån organisationens egna verksamhet, kan mer ändamålsenliga krav och avtalsvillkor leda till en mer robust försörjning av kritiska varor och tjänster.

Vi går bland annat igenom metoder för riskanalyser vilket ger underlag till bättre samverkan med leverantörer gällande frågor kring försörjningsberedskap inför upphandlingar och i relation till befintliga avtal. Vi betonar även i övrigt vikten av tvärfunktionella samarbeten med både leverantörer och myndigheter för ett proaktivt arbete inom området. Med gemensam omvärldsbevakning och upparbetade nätverk kommer samverkan kring lösningar att underlättas om krisen faktiskt inträffar.

För upphandlare är kunskap om försörjningsberedskap viktigt för att kunna förebygga och hantera utmaningar om eventuella kriser eller krig inträffar. En robust försörjningstrygghet kräver en strategisk planering och metoder för att i samverkan med marknaden kunna hantera skiftande omständigheter.

 

Utbildning för dig som är:

upphandlare, inköpare, beställare, avtalscontroller och/eller i en annan roll behöver få kunskaper om försörjningsberedskap inom offentlig upphandling.

Tid:

Kl. 09:00-15:30

Efter avslutad utbildning

Vår förhoppning efter avslutad utbildning är att du ska känna dig ännu säkrare i din yrkesprofession inom offentlig upphandling. 

Att du proaktivt ska kunna identifiera och hantera risker i värdekedjan och  integrera försörjningsberedskap i upphandlingsarbetet.

Är du redo att ta nästa steg? Bli diplomerad upphandlare!

Utbildningar som behöver genomföras står nedan och därefter skriver du en digital tentamen under 3h på ett utsatt datum. Den valfria fördjupningsutbildningen skulle alltså kunna vara denna om försörjningsberedskap.

  • Offentlig upphandling – grund (3 dgr) – mer info här
  • Offentlig upphandling – fördjupning (3 dgr) – mer info här
  • Valfri fördjupningsutbildning inom SIPUs område offentlig upphandling (1-2 dgr) – mer info här.

Här kan du läsa mer om möjligheten att bli diplomerad upphandlare genom SIPU. 

Fler utbildningar inom offentlig upphandling hittar du här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Försörjningsberedskap i offentlig upphandling”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ur utbildningens innehåll:

  • Försörjningsberedskap - vad och varför?
  • Gällande regelverk och vad är på gång?
  • I vilken ände ska vi börja? Processer, stödmaterial och omvärldsbevakning
  • Riskanalyser - identifiera sårbarheter
  • Tänk efter före - krav och avtalsvillkor för beredskap och kris
  • Vikten av samverkan: tvärfunktionellt, med marknaden, med ansvariga myndigheter och med andra liknande organisationer

Eva-Lotta Löwstedt LundellEva-Lotta Löwstedt Lundell är tidigare VD på Adda och numera rådgivare och oberoende expert inom strategisk försörjning och offentlig upphandling. Hon har haft ledande roller inom området de senaste 20 åren. Eva-Lotta driver podden På Tal om Inköp och är författare till boken Tio principer för en framgångsrik upphandling.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum via Zoom där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mikrofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra. Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.
De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

  • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
  • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
  • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
  • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
  • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på [email protected]

JUST NU 10% RABATT PÅ ALLA VÅRA E-KURSPAKET MED KODEN JULKLAPP10

Dagar
Timmar
Minuter