Meny Stäng
Elev deltar i distansundervisning via webb vinkar och ler framförskärm

4 900 kr exkl. moms

Nollställ

Diarieföring och OSL - repetitionsdag för registratorer

Ta chansen att repetera de viktigaste kunskaperna du behöver inom diarieföring och offentlighet och sekretess för registratorer.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Tre anledningar att delta på repetitionsdagen:

 • Du får chansen att repetera de viktigaste momenten inom diarieföring
 • Du får möjlighet att påminna dig om de viktigaste delarna av OSL för registratorer
 • Ställ dina frågor till våra kunniga utbildningsledare – kom väl förberedd inför tentamen

Repetera dina kunskaper inom diarieföring och OSL för registratorer

Som registrator är det viktigt att du håller dig uppdaterad om de viktigaste momenten inom diarieföring och bestämmelserna i offentlighets- och sekretesslagen (OSL) för registratorer. Var det en längre tid sedan du gick SIPUs utbildningar och vill fräscha upp dina kunskaper? Eller är det snart dags att skriva tentamen för att bli diplomerad registrator genom SIPU?

För dig har vi därför skapat den här repetitionsdagen så att du får chansen att repetera de viktigaste momenten inom diarieföring och bestämmelser i OSL för registratorer. 

Målet är att du ska känna dig ännu säkrare på dina kunskaper inom diarieföring och OSL. 

Har du även deltagit på de tre obligatoriska utbildningarna och har som mål att skriva tentamen för att bli diplomerad registrator så kan detta vara en bra uppsamlingsdag för att repetera viktiga delar.

Målgrupp

För att få genomföra utbildningen finns inga formella förkunskapskrav men utbildningen är anpassad för dig som gått våra utbildningar i diarieföring samt offentlighet och sekretess för registratorer och som vill repetera dina kunskaper. Som ett resultat av repetitionsdagen är vår förhoppning att du ska känna dig ännu säkrare i din yrkesprofession inom diarieföring och offentlighet och sekretess. För dig som valt och är behörig att skriva tentamen diplomerad registrator är målet att du ska känna dig än mer förberedd.

Repetition av de viktigaste kunskaperna inom offentlighet och sekretess för registratorer.

 • Offentlighetsprincipen
 • Allmän handling
 • Sekretessregler
 • Sekretessbrytande regler
 • Utlämnande av allmän handling

Förbered dig inför tentamen för att bli diplomerad registrator

För att bli diplomerad registrator skriver du en digital tentamen under 4h på ett utsatt datum – efter att ha genomgått nedan SIPU utbildningar. Det finns två tentamenstillfällen per år.

 • Diarieföring – grund (3 dgr) – mer info här
 • Diarieföring – fördjupning (2 dgr) – mer info här
 • Offentlighet och sekretess för registratorer (2 dgr) – mer info här
 • Alternativ till ovan spår: Diarieföring – för erfarna registratorer (4 dgr) – mer info här

Här kan du läsa mer om möjligheten att bli diplomerad registrator genom SIPU. 

Denna repetitionsdag i diarieföring och OSL för registratorer ger dig möjligheten att repetera dina kunskaper från ovan utbildningar och även ställa dina frågor till våra utbildningsledare. Målsättningen är att du ska känna dig väl förberedd inför tentamenstillfället.

Digitalt klassrum – med känslan av att du är på plats

Denna repetitionsdag för registratorer sker i digitalt klassrum. Du som deltagare får lyssna till föreläsningar från Anette Schierbeck respektive Jan Appelquist och även delta aktivt genom att ställa dina frågor till utbildningsledarna.

Läs om SIPUs pedagogiska format för distansundervisning här.
Vid bokning kommer du att få ytterligare instruktioner och inloggningsuppgifter.

Tid: 9.00-15.00

Fler utbildningar inom registratur och ärendehantering hittar du här.

Följ oss gärna på LinkedIn.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Diarieföring och OSL – repetitionsdag för registratorer”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Repetition av de viktigaste kunskaperna inom diarieföring med Jan Appelquist

Lär dig begreppen
 • Ärende – Händelse
 • Akt – Handling
 • Registrering – Diarieföring
Detta ska diarieföras
 • Urval
 • Alternativ
Registratorns roll på en myndighet
 • Stöd till verksamheten
 • Styrdokument
 • Informationshantering

Repetition av de viktigaste kunskaperna inom offentlighet och sekretess för registratorer med Anette Schierbeck

 • Offentlighetsprincipen
 • Allmän handling
 • Sekretessregler
 • Sekretessbrytande regler
 • Utlämnande av allmän handling

Jan Appelquist är arkivarie med mångårig erfarenhet som konsult och utbildare. Han har ansvarat för SIPU:s utbildningar om arkivering och diarieföring sedan 1986, och leder diarieförings- och arkiveringsutbildningar på grund-, fördjupnings- och diplomeringsnivå samt diarieförings och arkiveringsutbildningar för chefer. Jan är också ansvarig för och leder olika utbildningar om dokumenthantering. Han genomför ofta uppdragsutbildningar på olika statliga och kommunala myndigheter samt är författare till boken Dokumenthantering i informationsförvaltningen – en handbok.

Anette Schierbeck är jurist och har lång erfarenhet från offentlig förvaltning. Hon arbetar som enhetschef vid Kammarkollegiet, har tidigare varit enhetschef vid Statens institutionsstyrelse och Rikspolisstyrelsen, arbetat på domstol och inom kriminalvården. Anette har även varit förordnad som statens representant i ett flertal olika styrelser. Anette är en mycket uppskattad utbildare i t.ex. förvaltningsrätt, socialrätt, offentlighet och sekretess och får ständigt högsta betyg från deltagarna på SIPU:s utbildningar.

De flesta av våra befintliga utbildningar kan genomföras internt för just din organisation. Vi kan också utarbeta och skräddarsy helt nya utbildningar i samråd med dig om utbildningen inte finns i vårt ordinarie utbildningsutbud.

För organisationer som behöver utbilda en grupp av medarbetare är detta ett sätt att få ut högsta möjliga effekt av utbildningen. Som ofta dessutom ger en lägre kostnad per deltagare.

FÖRDELAR MED ANPASSAD UTBILDNING

 • Utbildningssprogrammet upprättas i samråd med utbildningsledaren och innehållet skräddarsys efter din organisations specifika behov
 • Du bestämmer själv när utbildningen ska genomföras
 • Förlägg utbildningen till egna lokaler, digitalt eller i SIPUs trevliga lokaler i centrala Stockholm
 • Att genomföra utbildningen tillsammans med sina medarbetare skapar gruppkänsla och samhörighet
 • Kostnaden blir ofta lägre per deltagare än för motsvarande öppna utbildningar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna på kundtjanst@sipu.se

FCG SIPU International AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation.

Utbildningsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med vuxnas lärande och kompetensutveckling. De arbetar för en seriös utbildningsbransch och ställer därför höga krav på sina medlemsföretag. Du som köper utbildning ska känna trygghet när du anlitar en av deras medlemmar.

Distansutbildning

Digitalt klassrum

Gå en hel utbildning och tillgodogör dig viktig kompetensutveckling utan att behöva resa! Som deltagare är du uppkopplad till ett digitalt klassrum där du följer föreläsningar, kan ställa frågor och diskutera med utbildningsledare och andra deltagare.

Vi på SIPU visar dig vägen till det digitala klassrummet och hjälper dig med eventuella ljud/bild-inställningar för att du ska kunna vara med på bästa sätt. I våra digitala klassrum har du självklart lika bra möjlighet att delta interaktivt som i fysiska klassrum. Du kommer att kunna ställa dina frågor till våra ledande experter och och andra deltagare via både chat-funktion och mi​krofon. När det tillämpas kommer du kunna delta i reflektionsövningar och gruppuppgifter i det digitala klassrummet eller i separata digitala grupprum, där du kan dela och skapa material tillsammans med andra.

SIPU genomför vissa utbildningar både i digitalt klassrum och i fysiskt klassrum beroende på vilket datum du väljer som deltagare. Oavsett om du väljer digitalt eller fysiskt klassrum så är innehållet detsamma i utbildningen. Något som skiljer sig åt mellan det fysiska och digitala klassrummet är att dagarna för det digitala klassrummet är lite kortare och med fler kortare pauser, mot det fysiska klassrummet där pauserna är något längre.

Blended Learning

SIPUs utbildningar med Blended Learning (blandade lärmiljöer) är skapade för att du ska hinna befästa och tillämpa dina nya kunskaper, reflektera och återkoppla till utbildningsledare och andra deltagare efter en tid. Utbildningarna består av olika typer av utbildningsformat i en lärkedja, där du förutom datumbestämda digitala och/eller fysiska klassrumstillfällen kan finna textmaterial, filmklipp, och kunskapstester bl.a. – allt för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga kompetensutveckling av din utbildning. ​

Webbinarium

SIPUs webbinarium är kortare utbildningar på max en halv dag. Du som deltagare är uppkopplad till ett digitalt klassrum där du kan ställa frågor till utbildningsledaren via chat eller mikrofon. Korta bensträckare, reflektionsövningar och interaktionsmöjligheter gör att du får ut värdefulla uppdateringar inom aktuella områden på kort tid! Webbutbildning På SIPUs webbutbildningar lär du dig i egen takt och på tider som passar dig, med möjlighet att repetera innehållet – snabbt, smidigt och enkelt. Filmer varvas med texter och frågor så att du löpande kan testa dina kunskaper. Utbildningarna tar ca 1-2 timmar att genomföra och du får ett diplom efter godkänt sluttest. Licensen är personlig och du har tillgång till utbildningen i tre månader.

Fysiskt klassrum

På våra utbildningar med tillfällen i fysiskt klassrum genomförs den utbildningsdelen på plats i en lokal i Stockholm. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner för bästa möjliga inlärning. Fika och lunch ingår i utbildningsavgiften, resa och boende ordnas och bekostas av deltagaren själv.

Skräddarsydd utbildning

Vi erbjuder klassrumsundervisning, upplägg med Blended learning och webbutbildningar, i vår eller i er lärplattform. Det finns många fördelar med utbildning på hemmaplan – bl.a. att fokus kan läggas just er verksamhet och utmaningar, samt prisfördelar om många anställda behöver ta del av en viss utbildning. Dessutom bestämmer ni längd, plats och tidpunkt själva.